založba pri kremšniti

Kulturna ali glasbena novica
3. 6. 2014 - 14.10

Devetdeset let po smrti Franza Kafke se posamezniki, ki so odgovorni za trenutno stanje založništva v Sloveniji, zbirajo na Bledu. Med njihovimi vrstami govorcev se ne mudijo pisatelji, ampak marketingarji, direktorji in recenzenti. Že 12. srečanje se je iz Portoroža preko Medvod tokrat preselilo na Bled, kjer bo med drugim mogoče slišati tudi predavanje Sama Ruglja, ki se bo ukvarjal s tematiko izgubljenega kupca, torej tistega kupca, ki so ga založbe pustile, da jim spolzi iz rok, medtem pa je on prenehal redno kupovati klasike. O kupnih navadah Slovencev pa bo polemiziral tudi Matjaž Vrečko. O stanju v slovenskem založništvu smo se pogovarjali z Dušanom Hedlom iz Subkulturnega Azila, ki pa je za današnji kongres izvedel šele tekom pogovora:

*Izjava se nahaja v posnetku

Kaj pa je po drugi strani z Mladinsko knjigo?

*Izjava se nahaja v posnetku

Ljudje se v tako imenovani krizi najprej odpovejo privilegijem, ki jim jih ponuja umetnost. Ali to lahko opazimo tudi pri založništvu?

*Izjava se nahaja v posnetku

"Promocija bralne kulture je izjemno pomembna, s tem se moramo vsi strinjati, intenzivneje pa si moramo začeti prizadevati tudi za spodbujanje nakupne kulture slovenskih bralcev in začeti preusmerjati slovenske bralce v knjigarne. V Sloveniji je, v primerjavi z drugimi državami, na povprečnega bralca knjižnična izposoja veliko večja od nakupa," je za STA povedala Kmetova, idrektorica založbe Rokus.

 

Ne pozabite, vsakič, ko pogledate resničnostni šov, umre ena knjiga.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness