25. 10. 2013 – 14.10

Debata o novi pokojninski zakonodaji ZPIZ-2 in ostale okrogle mize Kule in Kure

Audio file

Včeraj se je v Ljubljani začel projekt KITCH.KULTURA, ki skuša z različnimi nizi okroglih miz reflektirati in kritično ovrednotiti nekatere vidike kulturnega dogajanja v našem prostoru. Evo Podlogar, ki je projekt aktivirala, smo povprašali o intencah projekta in njegovem poimenovanju.

*Izjava se nahaja v posnetku

Na oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofke fakultete se je včeraj že odvila ena diskusija, obetata pa se nam še dve. Danes se ob 17. uri prične program v KUD-u France Prešeren, jutri pa se nadaljuje v avtonomnem kulturnem centru Metelkova Mesto, kjer se ob 19. uri prične program v Jalla Jalli. Podlogar nam je predstavila teme okroglih miz:

*Izjava se nahaja v posnetku

 

Okrogle mize spremljajo številni koncerti. Izpostavili bi dva benda: Stari pes in The Canyon observer, ki bosta oba danes po 20. uri v KUD-u popestrila KITCHASTO kulturno dogajanje.

 

V Kulturnih novicah pa vas danes vabimo še na en dogodek obširnih diskusij. Projekt Kura, ki se ukvarja z izpraševanjem sodobnih urbanih praks, organizira niz okroglih miz, ki se je začel že predvčerajšnjim. Danes se nadaljuje v obliki preizpraševanja sodobnih urbanih športov in nosi naslov »Urbani športi: novi pojavi, stari principi?«. Jutrišnja debata, imenovana »Mesta spektakla, kraji vizualnih reapropriacij: vizualno in estetika znotraj urbanega«, pa bo obravnavala različne vidike podobe mesta.

 

Naj vas za konec povabimo še na dogodek drugačne vrste. V galeriji Alkatraz bo danes potekala otvoritev razstave Tine Drčar: z glavo skozi zid, ki s stenskimi poslikavami preizprašuje vlogo ženske umetnice oz. se zaletava in ruši njene nemožnosti. Vabljeni torej na Metelkovo ob 20. uri.

 

Novice je pripravila Nataša.

Dodaj komentar

Komentiraj