20. 11. 2012 – 14.10

Kje in kaj je D.e.p.r.a.

Audio file

Cankarjev dom bo danes ob 18. uri priredil odprtje 28. slovenskega knjižnega sejma, ki bo trajal vse do nedelje, 25. novembra. Otvoritev deluje, kot se za tovrstne pompozne prireditve spodobi, zelo dolgočasno. Podeljevali bodo namreč nagrade. Da pa ne bo preveč dolgočasno, bodo podelili tudi nagrado za najlepšo slovensko knjigo. Morda se kaj bolj zanimivo sliši iz ust Rudija Zamana, predsednika upravnega odbora letošnjega sejma, ki nam je otvoritev opisal nekoliko bolj podrobno.

 

*Izjava se nahaja v posnetku*

 

Veliko bolj zanimivo bo na samem sejmu, ki štarta jutri ob 9ih zjutraj. Na njem bo sodelovalo 71 založb in 21 malih založnikov, odvilo pa se bo kar 129 dogodkov. V čem je posebnost letošnjega knjižnega sejma z vsemi temi dogodki, nam je ponovno pojasnil Rudi Zaman.

 

*Izjava se nahaja v posnetku*

 

Toda knjiga v današnjem informatiziranem in digitaliziranem času ni več preprosta tradicionalna knjiga – kako se soočajo s tem na knjižnem sejmu, ponovno Rudi Zaman.

 

*Izjava se nahaja v posnetku*

 

D.e.p.r.a. pa je ime dogodka, ki ga z začetkom ob 11. uri v Trubarjevi hiši literature organizira Radio Študent. Kaj je D.e.p.r.a., se morda sprašujete? Dogodkovnik Evropskega parlamenta – radijska aktualizacija. Kaj pa ta D.e.p.r.a. počne, se sedaj morda sprašujete? D.e.p.r.a. z inovativnim, prismuknjenim in obvezno nekoliko neprilagojenim pristopom Radia Študent vstopa v obče evropske tematike z nizom živih izvedb in drugih javnih vmešavanj. Tako Radio Študent. Za nekoliko bolj podrobno sliko 'depre' pa smo opravili kratek intervju z direktorjem Radia Študent.

 

*Izjava se nahaja v posnetku*

 

Robert Mohorič nam je pojasnil tudi povezavo Radia Študent z evropsko unijo.

 

*Izjava se nahaja v posnetku*

 

Kulturne novice je le za vas pripravil Aleš.

 

Institucije

Dodaj komentar

Komentiraj