15. 12. 2012 – 18.00

7 Ways to Make You Jack

Audio file

"I'm wishing for a multi-colour stealth bomber... might have to commission Nigo to design the armor."

- Curren$y

 

And Nigo would do it too, that's so not a joke. We heart Japan.

 

Pilot strogo zavrača (med drugim) posplošeno, nereflektirano predstavo, da shopping is shopping is shopping is shopping, oz. da debela američanka, ki v šotoru čaka celo noč pred Walmartom, da kupi pasjo hrano po x-tra znižani "doorbuster" ceni je enaka Master Pju, ki je enak mlademu japoncu, ki se udejstvuje v s kompleksnostmi prežeti modni kulturi tokijske četrti Shibuye. Nekoč sem malo probal debatirati o tem z mladim "hotshotom" marksizma pri nas, ki mi je s prezirom dejal, da je Hegel nekoč rekel, kaj ti bo drevo če imaš gozd.

Na "the Hegel card" nisem bil pripravljen, in sem se seveda počutil kot nepismen idijot. Le kdo lahko argumentira z Heglom? Na srečo mi je omenjeni marksist vsaj malo prizanesel s tem, da Hegla ni citiral v nemščini.

But that's OK. Ne znamo vsi brati Hegla v nemščini, kaj šele da bi razumeli njegovo veličastno globino. V skladu z naukom filma High School Musical, vsi smo različni, vsi imamo različne talente, vsi prihajamo iz različnih ozadij; ni važno, kaj kdo zna, važno je prispevati k celoti. Eni nas bojo torej ogrevali s sijom nemške klasične filozofije, drugi pa bomo dali nasvete za nakup najbolj "in" toplih cot za mrzlo zimo. Da bomo lepi, topli, in omikani.

Prelistamo torej decembrsko številko japonske modne revije Street Jack, kjer nam na informativen in zabaven način bojo japonski mojstri casual oz. street stila dali obilico napotkov za nakup zimskih stvari. Stvari, je žal treba dodati, ki jih težko najdemo zunaj japonske, ampak vseeno, nam bo služilo vsaj kot nek smerokaz, s pomočjo katerega se bomo lažje odločali pri nakupih. And that's about it. Practical and a little boring, priznam.

 

Oh, and of course:

 

***MERRY CHRISTMAS FROM LETEČI PILOT!!!***

Dodaj komentar

Komentiraj