19. 4. 2014 – 18.00

The One with All the Structural Analysis

Audio file

Monica: "Fine! Judge all you want but you married a lesbian, left a man at the altar, fell in love with a gay ice dancer, threw a girl’s wooden leg in a fire, LIVE IN A BOX!"

 

Navdušenje nad serijami Girls in True Detective je pustilo svoj pečat tudi na Radiu Študent, tako v etru kot v neformalnih klepetih s sodelavci. Precej smo televizijski zadnje čase, pravzaprav, tako da, ne morem, da se ne bi (končno) vračal k svojemu "guilty pleasure".

Nas čaka dokaj izreden del Letečega Pilota, kajti moja, lahko bi rekel, obsesija s humoristično nanizanko Friends izvira iz časov, ko sem se še ukvarjal s teorijo in, v še večji meri, s travo (Arheologija vednosti z dilerjevo številko napisano na notranji strani naslovnice? Check. Mimogrede, nedelja je 4.20). In sem bil prijetno presenečen, ko sem zdaj ponovno obiskal te svoje zapohane blodnje, in ugotovil, da mogoče niso bile tako neumne. Ali pač. Kakorkoli že, odkrili bomo, zakaj je Prijatelji prava poslastica za strukturaliste in edini res pravi sitcomski ep...

 

...pa v bolj klasični pilotovski maniri bomo tudi kaj povedali o casual modi zgodnjih devetdesetih. #normcore.

 

*Če ne veste, naslov vsakega dela Friends se začne z "The One with..." (it's casual like that) 

 

Leteči Pilot is now on Twitter! @LeteciPilot

Dodaj komentar

Komentiraj