23 kontra-zapovedi

Mnenje, kolumna ali komentar
Anonymous
10. 5. 2013 - 10.00

Ekipa Napihovanja je že poročala o tem, da so Butalci nadvse ljubljen in pomemben rod, saj so prejeli 22 in ne 10 Zapovedi kot vsi ostali. Od prijateljske »Javne agencije za dezinformacije in realnost« pa smo zdaj prejeli nekaj čisto novega. Duh Frana Milčinskega je udaril nazaj. Z grozo je uvidel, da njegovi Butalci niso več le na papirju, temveč med nami in nadvse voljni zabijati njihovih 22 zapovedi vsem mladim in novoprišlim naravnost v glavo. Duh Frana Milčinskega je z grozo tudi uvidel, da teh 22 zapovedi Butalci ne zabijajo v glavo s kladivom ali s kakšnim drugim ročnim orodjem, temveč so tekom modernizacije iznašli nadvse lepe in čislane metode, recimo šole, univerze, predvsem pa TV in druga mesta ŠOU-vskega rajanja.

Zato se je namenil odločno in pokončno zoperstaviti se tem Butalcem, ki so kot zajec iz luknje izskočili iz črk in črnila, kamor jih je v dobri veri opomina naš vrli Fran postavil. Da bi obvaroval vse tiste, ki jim tile Butalci grozijo z 22 zapovedmi, je spisal 23 kontra-zapovedi. Duhu Frana Milčinskega je že prišlo na uho, da tudi naši radijski postaji Butalci grozijo z 22 zapovedmi, ki jih želijo zabiti naravnost v program in s tem v glavo vseh naših spoštovanih poslušalk in poslušalcev. Temu primerno duh Frana Milčinskega podarja svojih 23 kontra-zapovedi Radiu Študent za njegovih 44 let pokončnega vztrajanja sredi čedalje hujšega butalskega rajanja.

 

Takole gre Franovih 23 kontra-zapovedi:

1.   Bodi zmeraj tako, da se ne pustiš butalizirati! Grobi orientir je: ne-biti-Butalec!

1.1. Si žival in ne rastlina, nimaš nobenih in nikakršnih korenin. Lahko se giblješ v vseh smereh, a tudi obstaneš in lenariš lahko. Smo politične živali, ki politično delujejo!

2.   Čuvaj se rastlinizacije živali, skrbi za vse živali, najbolj pa za tiste redke – politične.

2.1. Politične živali so vir možnosti političnega delovanja in drugačnega obstoja. Politične živali niso »družbena bitja« in tudi ne bitja »civilne družbe«. Kolonialna blebetanja kulturnih in civilnih Zahodnjakov o »civilni družbi« zagrebi skupaj z  neo-/postkolonializmi in strankami.

3.   Bodi poreden, ne pusti se podružbiti - ne rastlini se!

3.1. Nisi trava, ki jo pasejo ovce, kosijo družbeniki in družabniki. Politična žival se ne pusti ne striči, ne kositi in ne jebati v glavo. Upri se poskusom, da bi te odpeljali v klavnico ali zabetonirali v stranko, pokaži osle kulturi in civilizaciji rastlinovanja.

4.   Množi politične živali, sanje o rasti, razvoju in napredku pa zamejuj v gnitje!

4.1. Tvoja zemlja je izčrpana, civilizatorji so jo pretvorili v puščavo, bojuj se za njeno ohranitev.

5.   Drži se vsaj jasnih ločitev med domom in Svetom. Kozolec ni tvoj smoter, nisi pokošena trava!

5.1. Ne mešaj po nemarnem lepega z dobrim. Vse, v čemer lahko smo, sta Svet in Gea. Domače vonjave in toplina so lepe, ne zadoščajo pa za dobro življenje: skrbi za Svet in Geo.

6.   Trudi se za prijatelje. Ne mešaj prijateljstva z ljubeznijo, ljubezen je intimna zadeva doma!

6.1. Kdor se izgubi v zgolj-Ljubezni, ta je nebogljeni pacient butalizacije in se le še slini. Prijateljevanje z modrimi in modrostjo je tisto, kar so Stari imenovali Philosophia in ni isto kot znanost ali vednost. Takrat ko zamešaš Philosophia z ljubeznijo, si v religiji.

7.   Si smrtna, dvonožna, kopenska politična žival, ki ne kuri svojega življenja za butalske osladnosti in družboljubno čvekanje!

4.1  Skrbi za mlade politične živali, če pa si sam – ravnaj v prid tistih, ki šele utegnejo priti.

8.   Ne pusti se podružbiti, angelizirati, porastliniti in pobutaliti!

8.1. Svet sam je tisto, kar podružabljanje rastlini in niči. To, da je Sveta in narave čedalje manj, je dokaz za to, da ju rastlinizirano in pobutaljeno družbeno bitje niči v imenu Revolucije, Razvoja, Rasti in Napredka.

9.   Misli brez milosti, Vednost – absolutno še posebej – pa prepusti, da se z njo pečajo Butalci!

9.1. Sprejmi nase težo dvoma in negotovosti. Kdor si ne upa misliti s svojo glavo, ta je cinik, vednež, Butalec ali pa preprosto čebula, ki vegetira, bolščeč v televizijo in druge zaslone.

10.  Kar se da natančno predvidevaj butalske poteze in jih sproti onemogočaj ter omejuj!

10.1.    Zdravje in življenje nista izračuna, pač pa tudi rezultata tvojega delovanja.

11.  Ne boj se živalskega malodušja – si politična žival, ki ji pogostokrat spodleti!

11.1.    Nauči se reči »ne« in nauči se jokati. Ne pustiti se zasramovati s strani družboljubnih rastlin. Glej pod prste strokovnjakom, računalnikom jemlji pravo mero, kalkuliranje in strokovnjaki nas peljejo v brezno tehničnega in tehnološkega Napredstva.

12.  Ne boj se ne bolezni in ne bolečin – še najmanj pa joka! To so normalije življenja vsake živali, ki je po definiciji že od rojstva dalje smrtna!

12.1.    Ne starost in ne smrt pa nista bolezni. Ne pusti se ustrahovati in butalizirati. Živi in brani se pred medikamentalizacijo in rastlinskim pobutaljenjem z dejavnim političnim življenjem. Sooblikuj politični smisel življenja smrtnikov.

13.  Rehabilitiraj politiko natančno tako kot rehabilitiraš Geo in Svet, svoje politično mesto in skupnost! Kurbirji in presrane družboljubne rastline za politiko pravijo, da je kurba.

13.1.    Zamejuj politične stranke, strokovnjačenje strokovnjakov in butalske voditelje ter njihove »realne in natančne izračune«. Mojstre rastlinovanja neusmiljeno zamejuj vse tja do gnitja. Ne padaj na levo-desne finte, misli čez te osladnosti politične mehanike, tehnologije in tehnike. Politika niti slučajno ni isto kot stranke!!!

14.  Prijateljuj s politiko in političnim delovanjem natanko tako kot s politično živaljo v samem sebi. Ne pozabi – si smrtna, po potenci politična žival!

14.1.    Skušaj se razumeti s sosedi, če se da, če pa ne, potem onemogočaj konflikte.

15.  Obljube vseh vrst prepusti Butalcem in družboslovcem!

15.1.    Televizirane in siceršnje medijsko poneumljajoče obljube spravi pod lupo premisleka, jih razkrinkaj in zameji v gnitje. Napravi iz njih užitno pojedino duha: udari s humorjem in zajebancijo, faširaj jih brez usmiljenja.

16.  Čuvaj se silnega, anti-političnega Zahoda in njegovega korenjaškega rastlinovanja, ničenja Gee in Sveta!

16.1.    Orientiraj se, misli brez milosti! Tudi jug, sever in vzhod niso bleščeči. Skušaj misliti celoto, deluj politično v svojem okolju.

17.  Tudi ti si Južnjak(inja) za tistega, ki je bolj severno od tebe!

17.1.    Kultur-rasnemu blebetanju pokaži osle. Ne bodi človek-družbeno bitje, osli in živali ne hodimo dvakrat na led. To, da te od juga boli glava, ni bolezen, to, da si včasih depresiven, sodi med normalije živalskega življenja vseh nas smrtnikov. Tega nikakršne revolucije ne zmorejo spremeniti.

18.  Ne klečeplazi, hodi pokončno - izklopi televizijo in ne bolšči v medije, ker boš oslepel!

18.1.    Žvrgolenje televizije je temeljna sestavina splošne barbarizacije družbenega in anti-političnega vegetiranja ter rastlinjenja. Ničesar ni zapisanega v zvezdah. Zvezde kajpada še so, a niti slučajno nimajo namena naučiti ne pisati in ne zapisovati.

19.  Odjebi ljudi-kalkulatorje. Življenje je več kot kalkulacija, je smiselna ne-kalkulacija kalkulacij!

19.1.    Kdor se ima za kalkulator, ta je že potunkan in se rastlini ter le še slini.

20.  Govori, ne boj se govoriti, povzdigni svoj glas, jezikanje pa prepusti družbenim bitjem!

20.1.    Tako ženske kot moški smo dvonožna kopenska bitja. Ne padaj na zblojene religiozne finte. Živi življenje politične živali, ne rastlinuj družboljubnega vegetiranja. Ne slini se.

21.  Čislaj umetnost, pomagaj umetnicam ter umetnikom – zmeraj so revni in ogroženi!

21.1.    Kultura ni isto kot umetnost! Kultura je način potrošniškega obstoja družbenega bitja in je le drugo ime za anti-politično družbo samo.

21.2.    Tej kulturi/družbi rastlinovanja je odklenkalo. Prispevaj k njenemu hitrejšemu koncu s svojim lastnim zamejevanjem! Poti ven iz Butal in rastlinskega kulturnega/družbenega vegetiranja je mnogo in so politika in politično delovanje, katerega bistveni sestavni del so ravno umetniki in umetnice.

22.  Ko se Butalam začenja fižiti, je to znak, da je politično treba stisniti. Trenutno je na delu strankokracija in družboljubje, ki ju je treba zamejevati vse tja do gnitja!

22.1.    Z revolucionarnimi družbenimi spremembami lahko dosežeš le Nujo še naprejšnjega  revolucionarnega spreminjanja samega, ki se razširja v slabo neskončnost. Tako lahko (p)ostaneš kvečjemu Butalec. Revolucionarnost družbenega samega je tisto, kar je treba zmoči politično zamejiti. Samo nenasilno in nepopustljivo, vztrajno in dolgotrajno politično delovanje je tega zmožno.

23.  Ne pridržuj se teh povedi, saj niso zapovedi, ti pa nisi moralična rastlina!

23.1.    Si etična žival, ki je – vsaj po potenci – zmožna misliti, razumeti, razsojati in nadvse politično delovati. Bodi to, kar si po svojih zmožnostih, politična žival in ne družbeno bitje.

 

Tako duh Frana Milčinskega upa, da bo pomagal zamejiti butalsko rajanje Butalcev. Radiu Študent pa želi še mnoga kljubovalna in pokončna leta.

 

Da ga fašete od spredaj in ne od zadaj, je tudi tokrat poskrbela ekipa Napihovanja.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness