Prestrašena Rdeča kapica II: Herr Vard(ić)

Okrogla miza, intervju ali pogovor
Anonymous
13. 9. 2018 - 13.00

Spoštovani poslušalki, poslušalcu; državljanki, državljanu, more-bitnemu Hervardu. Tokratno Napihovanje bo v imenu sprave med Slovenci in hervardoslovci. Tokratno vprašanje bo, v kaj verjame Hervard? Boljše vprašanje je: kaj Hervard ve, česar mi ne? Kot smo lahko prebrali v novici STA, je Šiškova mama ob aretaciji zatrdila, da je njen sin priden fant, ki ve o zgodovini več od svoje mame. Ki je vendarle delala v prosveti. Ne bomo Amerikanci in samo bombardirali teroristov, ne da bi se pozanimali, v kaj verjamejo oziroma, v primeru Šiška, koga branijo pred čim? 

Ključno vprašanje je torej, kaj brani varda? Varda brani Slovenijo. Dobro. Ampak pred kom? Pred migranti. Dobro. Ampak od kje pa prihajajo migranti? Iz Iraka in Sirije. Dobro, ampak kaj sta Irak in Sirija v resnici? Zibelka civilizacije. Ne ga srat - kot bomo danes nakazali, je ravno to glavni predmet spora med Šiškom in migranti. Zato je pomembno prvo in najsvetejše vprašanje: kaj je Slovenija? Odgovor: prva in edina svetovna civilizacija.

Štajerski - vard
Anonymous
 / 6. 9. 2018

Prva ideja Hervardićev je namreč, da smo Slovenci alfa in omega svetovnih civilizacij. Prvi narod, ki je iz nič posejal seme civilizacije, kulture, omike in pisave. Tako je naša civilizacija cvetela in rasla skozi celotno predzgodovino, vmes smo Indijcem dali pisavo, aborigine naučili ravnati z bumerangom, Mongole jahanja, Grkov pederastije in tako naprej. Za omenjena dejstva je na voljo vrsta dokazov, od nekaterih slovenščini podobnih besed pri aboriginih in Indijcih pa vse do satelitskih posnetkov, ki jih je videl sosedov bratranec z diplomo in kažejo na antične slovenske trgovske postojanke v Zlatem rogu. Če je na posnetkih prepoznal slovenske trgovske postojanke, je zaveden znanstvenik. Če ne, pa plačanec. Ampak kdo ga plačuje? Kdo ima sploh interes za to masovno prikrivanje očitnih dokazov o naši nesporni veličini? Odgovor: Babilonci in ostale fejk civilizacije.

Naj pojasnimo. Podobno kot sedaj vzhodnjaki kopirajo naše superge, so namreč vse antične domnevne civilizacije skopirale dosežke slovenske pracivilizacije. V času, ko je Slovenska civilizacija cvetela in v svoji nedolžnosti razsvetljevala divjake, so se seveda pod našim vzorom, vplivom in dobroto počasi začeli ufuravati tudi Grki, Perzijci, Rimljani, Etruščani, Babilonci, Feničani, Asirci, Egipčani in kar je še staroveške nesnage. V n-tem stoletju pred našim štetjem pa so omenjene antične plagiatorske civilizacije imele krizni sestanek, ki je šel nekako takole: »Saj mi, Grki, Rimljani, Feničani … smo kar kul. A kaj, ko bo zgodovina pomnila samo bleščeče dosežke slovenske civilizacije!« Tako se je začela tisočletna zarota uničevanja in prikrivanja dosežkov slovenske civilizacije, ki je vrh vsega še sprala možgane našim zgodovinarskim plačancem. Edina dva človeka, ki sta nekako ušla tej zaroti, sta Rudolf Maister in Andrej Šiško. Malo smo sicer poenostavili zadevo, ampak to je nekako osrednji nauk. Debate pa se krešejo predvsem glede vprašanja, ali je slovenska civilizacija stara samo 10 ali morda 100 tisoč let.

Mezopotamci tako pod pretvezo azila iščejo vstop v uboren ostanek slovenske civilizacije, da nam dokončno spridijo naš obstoj, da nam poberejo še tisto malo žensk, kar nam jih je ostalo, in predvsem da svet ne bi nikoli izvedel prave, svete resnice o našem slovenskem obstoju. Ampak to še ni vse. Tako zvani »ekonomski migranti« ali, bolj strokovno rečeno, »kurbe babilonske« vrh vsega plačujejo še mesečne donacije na tekoči račun dr. Božidarja Jezernika in Boža Repeta, Slovenski akademiji znanosti in umetnosti ter celi filofaksovski-udbomafijski-babilonsko-rimskogrški-homoseksualno-levičarski-komunajzarski sodrgi.

Dobro. Verjamemo, da ste skeptični. Babilon dobro pere možgane. Lahko porečete, da smo Slovenci vendar Slovani; kako smo lahko takšen unikat, ko govorimo skoraj isti jezik od tu do Kamčatke? A tudi ta zadrega je znanstveno razrešena: Slovenci iz Slovenije smo v zadnji ledeni dobi namreč emigrirali na vzhod, kjer so se nemi divjaki navzeli naših besed, za nameček pa na sebe vzeli še ime Slovan, torej popačeno verzijo našega imena. Po nekajtisočletnem henganju po stepah smo kleni Slovenci potem pičili nazaj k prvemu in edinemu pravemu Jeruzalemu. Kakopak pri Ormožu. Vmes je prišla rimsko-nemška okupacija … In tako do sodobnosti, ko trpimo ničvreden in zanikrn obstoj.

Če mislite, da je to, kar govorimo, noro in plod napihovalske domišljije, potem vam moramo zagotoviti, da je bila omenjena teza o genetskem izvoru Slovencev pred tremi leti predstavljena na uradni seji Državnega sveta. Upokojeni kemik, ki je o tem predaval, je postavil tudi prej omenjeno vprašanje, ali so Slovenci stari samo 7.500 ali 40.000 let. Na predhodni seji Državnega sveta pa je predaval tudi naš protagonist in prestrašena Rdeča kapica - Andrej Šiško. Tako da moramo v proti-babilonsko-antično-grško-etruščansko-odporniško gibanje poleg Maistra in Šiška pridodati še Državni svet. Če poslušalec meni, da je omenjeno dejstvo napihovalski umotvor, ga vabimo, naj si na spletnem arhivu Državnega sveta ogleda omenjeni seji.

Ta nacionalna mesijanskost in iskanje tisočletnih in prvih korenin svojega naroda je v resnici precej generična nacionalistična zabloda, ki je v večji ali manjši meri prisotna pri vsakem narodu. Balkanci pa smo še posebej dojemljivi za iskanje »nebeškega« izvora svojega rodu. Šiško je napihovalcem drag predvsem zato, ker njegov napor in udejstvovanje - no ja, tudi stil oblačenja - trdno zakoliči naše mesto med balkanskimi nebeškimi ljudstvi.

A če se tebi, dragi poslušalec, draga poslušalka, zdi gornji nazor blesav in plod napihovalske domišljije, pojdi, prosim, v knjižnico. Pa ne na oddelek o zgodovini. Na srečo je v Sloveniji uradni zgodovinski foh kar imun na te mesijanske zablode oziroma je, če uporabimo hervardski termin, - feničanski plačanec. Omenjene knjige boste našli na oddelkih, kot je »jezikoslovje« in predvsem »domoznanstvo«, ki je precej bolj lokalpatriotska in »svobodno zgodovinska« stroka, kjer teze o neki vasi kaj hitro prerastejo v teleološko teorijo o stvarjenju sveta.

Ekipa Napihovanj mora zato igrati vlogo razumnika. Šiško v svojem šopirjenju ni nič posebnega in nič novega. Potem ko je nastopil kot predsedniški kandidat, da je imel predstavitev na seji Državnega sveta in da je nastopil oziroma ima knjige v skoraj vsaki knjižnici, je skorajda žalostno, da pozornost in zahtevo po reakciji vzburi ravno Facebook post in koreografija nazorov, ki jih prodaja in ki jih državne knjižnice posojajo že vrsto let.

Kar želi Šiško zares doseči in je s svojo gesto tudi dosegel, je ustvariti strah in ogroženost, kot je ogrožen in prestrašen tudi sam. Ogrožen nad državo in javnostjo, ki po njegovem tolerira in ki ji najbolj zameri to, da je tolerantna. Tisto, česar se še napihovalci zares ustrašimo, pa je odziv domnevno progresivnega dela javnosti. Kako vzklika, naj se Šiška zapre, kako moleduje državo, da posreduje, četudi ni jasno, kateri zakon je kršen. Saj je rekel, da bo prekršil zakon, še slikal se je. Kako to ni dovolj? Če ni zakona, ga moramo narediti! Napihovalci se prej bojimo Vezjaka in vseh tistih, ki so padli na Šiškovo finto, ki je v osnovi to, da je ustvaril ogromen javni konsenz, ki je državi dal mandat, da zavaruje svojo suverenost pred še tako zanikrnim in ničevim sovražnikom. Da se v odnosu do nekih robnih iniciativ prvič v Sloveniji sploh razpravlja in sodno ter potencialno politično določi, kaj sploh je suverenost. Pa naj bo to Šiško ali nevladniki. Javnost pa vse to pozdravlja in zahteva. Suverenost je resna reč. Osti raja.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

AAAA內容AAAA

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness