Vodni topovi in samorogi napadajo

Mnenje, kolumna ali komentar
Anonymous
7. 12. 2012 - 10.15

Teden je okoli in Napihovanje je nazaj. V bistvu je Napihovanje stalno tu in stalno spredaj, le vi ste žal vedno zadaj. Zato tudi skrbimo, da ga fašete od spredaj, ne pa od zadaj. No, kakorkoli. Kje začeti ob vsem tem napihovanju? Pa dajmo kar pri protestih. Slovenija se napihuje! Vsako mesto, vsaka vas, vsaka domačija in kmetija je pokonci. Ljudje so nezadovoljni, zadosti imajo. V takih pogojih vstane tudi večni slovenski aktivist, ki mu za grožnje z zaporom ni mar - saj veste, o kom je govora: o slovenskem Akademskem delavcu. Tovariš Akademski delavec se je dvignil, borba za Univerzo se je začela in vlada - kaj vlada, celoten parlament, vsa slovenska politika bo padla. Akademski delavec je granitna kocka, ki zadane in zruši.

 

Da ne bo pomote: seveda smo na strani gospoda Akademskega delavca, toda sprašujemo se, zakaj ni bil tako napihnjen lansko leto, ko smo imeli zasedbo Filozofske fakultete? Vsi so žrtve velikih bitk, dokler ne zajahajo ogromnega vala protestov in postanejo odrešeniki. Ampak če nas odreši, mu ne bomo zamerili. Vprašanje je samo to, kako dolgo lahko napihnjenec drži sapo, preden izdihne.

 

To seveda ni edina napihnjena zadeva pri protestih. Kot verjetno že veste, Ljubljana je letos častno otvorila spektakularni vodni top. Pa se je ta investicija končno izplačala. Vladi predlagamo dvoje: ohrani naj svoj trend katastrofalnega vodenja države, da bo več protestov - ergo, top bo mnogo bolj izkoriščen, in če se res potrudijo - verjamemo, da so sposobni biti še slabši - in bo toliko več in večjih protestov, potem bodo lahko investirali v nakup novih vodnih topov.

 

Je pa tu nek problem: dejansko bodo začeli investirati in trošiti, morda s tem celo zaženejo gospodarstvo v vsaj rahel »jogging«, kar pa pomeni, da bodo vlado dobro vodili. Nikoli! Zmanjkalo nam je predlogov: država je v težavah, ne more ji iti slabše. Kaj bo sedaj Janez Janša počel…?

 

Če se Janši obeta brezdelje, pa to ni tako za Kobeja Bryanta, zvezdo ameriške košarke. Bryant je pred kratkim kot peti igralec presegel 30 tisoč doseženih točk - in to že v 34. letu starosti, celo pred Michaelom Jordanom. Šokantno! Nismo verjeli, da lahko kdorkoli bolj solira kot veliki Jordan. Toda Kobeju je uspelo. In uspeva mu še dalje. Kobeja čaka še ogromno dela, saj je soler zelo zahteven poklic, za katerega se rodiš, ne pa naučiš. Zato verjamemo, da mu bo uspelo prehiteti Jordana tudi po številu doseženih košev. Edina Kobejeva ovira je to, da ima le eno žogo. Kobe je pač sposoben solirati tudi z dvema. Morda je čas, da le zanj NBA spremeni svoja arhaična pravila.

 

Ko ravno govorimo o arhaičnem: Severni Korejci so odkrili starodavni brlog arhaičnih bitij. Ne boste verjeli. Odkrili so brlog samorogov. V tem brlogu naj bi nekoč prebival nek samorog, ki ga naj bi jezdil starodavni korejski kralj Tongmyong, ustanovitelj kraljestva, ki se je raztezalo tudi na današnje območje Kitajske, od tretjega do sedmega stoletja našega štetja. Le po čem so sklepali, da je to brlog samoroga? Spet ne boste verjeli. Pred brlogom je pravokotna skala z napisom »brlog samorogov«, ki naj bi izviral iz 10. stoletja našega štetja. To je to.

 

Ta odkritje Severnih Korejcev pa ima en problem: ni resnično, seveda. Sami so se skušali izgovoriti, da so se zmotili pri prevodih. Jim verjamete? Mi jim seveda ne. Napačni prevodi so le izgovor, saj so po vsej verjetnosti v brlogu odkrili še živeče samoroge, s katerimi bodo zavzeli svet. Saj ste opazili, da že dolgo niso za proslavo, za sovražnike ali pa kar tako izstrelili kakšne rakete. To je zato, ker bodo v bližnji prihodnosti odjahali v zrak s samorogi. Smrtonosno.

 

Kako smrtonosna pa je ekipa Napihovanja, vam je lahko jasno že iz prejšnjih Napihovanj. Toda za vsak slučaj: če tajnim agentom Napihovanja prekrižate pot, potem … Naj samo navedem primer. Pogrešan je odgovorni urednik redakcije za kulturo. Baje se je mešal v program Napihovanja.

 

Da ga ne fašete od zadaj, ampak od spredaj, poskrbi Napihovanje.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness