10. 5. 2013 – 16.00

RADART #4

Audio file

V okviru rojstnodnevnega tedna ob 44. obletnici Radia Študent (https://www.facebook.com/events/568072419891105/) bo potekal tudi četrti po vrsti večji javni dogodek Odprte radijske raziskovalne platforme RADAR: RADART #4, ki bo še enkrat "povezal" in predstavil različne sodobne raziskovalne umetniške prakse v radijskim mediju. (www.radiostudent.si/radar)



Kako in zakaj revolucionarni potencial umetnosti ("Umetnik, poznaš svoj dolg?") v sodobnih kapitalističnih matricah prehaja v tržno logiiko ("Artist, You Know Your price?"), in kako se temu upreti?



:: R A D A R T #4 :: F I N A L E - P R O G R A M ::



RADART #4/2: EU.METNIK?

Ura dogajanja: 16.00-19.00

Mesto dogajanja: Ploščad pred MSUM in eter Radia Študent

Sodelujoči: Jurij Krpan, Dragan Živadinov, Luka Prinčič, Bojan Anđelković, Boštjan Leskovšek, Ida Hiršenfelder, Andraž Magajna, Željko Mikloš in drugi

V sodelovanju z Moderno galerijo in Slovensko kinoteko.



RADART #4/3: POSLUŠALNICA RADIA NETWORK

Otvoritev poslušalnice zvočnih del iz mednarodne radijske mreže Radia.fm (www.radia.fm)

Mesto dogajanja: MSUM



RADART #4/4: CIRKULACIJA, CIRKULACIJE …

Ura dogajanja: od 22.00 naprej

Zvočne in video intervencije interdisciplinarne umetniške postaje Cirkulacija 2 in prijateljev.

Cirkulacija 2 so Boštjan Leskovšek, Stefan Doepner, Borut Savski in drugi.

http://www.cirkulacija2.org/

Kurator festivala RADART #4: Bojan Anđelković

***



RADART je večurna radijska procesualna instalacija oz. večji javni dogodek Odprte radijske raziskovalne platforme RADAR, ki se paralelno dogaja v fizičnem prostoru in radijskem mediju ter vključuje več umetnikov, kritikov in teoretikov s področja sodobnih raziskovalnih umetniških praks. RADART je do sedaj gostoval v Galeriji Alkatraz, Galeriji Kapelica in v drugih prostorih Zavoda K6/4. Posebnost četrtega RADART-a, ki bo tudi zaključni dogodek projekta D.E.P.R.A. - Dogodkovnik Evropskega parlamenta, pa je ta, da bo potekal dva dni na različnih lokacijah, in sicer na ploščadi pred MSUM, tovarni ROG ter skrivnostni lokaciji, na kateri bomo v sodelovanju z Zavodom Maska in Zavodom Delak izvedli veliko radijsko info akcijo v javnem prostoru Banke Rote Dance. V okviru tokratnega RADART-a bomo prav tako obudili projekt Janeza Janše DemoKino: Virtual Biopolitical Agora, ki bo potekal med 3. in 10. majem v etru Radia Študent in na spletu.



RADART #4 se izvaja v okviru projekta D.E.P.R.A., ki ga financira Evropski parlament

http://www.radiostudent.si/depra

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.