radioCona:ICEbreakerFM

Oddaja

4-kanalna improvizacija na dveh FM frekvencah: Anna Friz in Brane Zorman
(sočasno oddajanje na dveh frekvencah 88.8 MHz in 89.3 MHz)

Skladba 4-kanalna improvizacija na dveh FM frekvencah, ki bo kot ponovitev performansa iz leta 2015 ponovno izvedena danes, 12. februarja ob 23.00 na istih frekvencah kot pred tremi leti, nas bo popeljala skozi šume, nikanja, povratne zveze in zanke post instrijske in post analogne radijske dobe. Oba izvajalca sta v Tobačni 001 v živo manipulirala posnete vzorce in v živo zajete zvoke radijskih sevanj in interferenc. Svoje vire sta med seboj prepletala in jih potem razdružila na dva stereo kanala od katerih je bil eden predvajan na Radiu Študent v oddaji Godbeni imperializem Lule Zagoričnika, drugi pa na radioCona.  Danes, ob 23.00 bomo s ponovitvijo performansa takrat arhivirane datoteke na obeh frekvencah Radio Študent 89,4MHz in radioCona 88.8MHz zamenjali. In seveda kot takrat, tudi tokrat priporočamo poslušanje skladbe z dvemi stereo radijskimi sprejemniki.

Anna Friz je kanadska zvočna in radijska umetnica, ki je z nastopi v živo in z razstavami gostovala v Severni in Južni Ameriki ter Evropi. Njena radijska dela so bila predvajanja na radijskih valovih v več kot 25 državah. Je članica upravnega/organizacijskega odbora umetniškega kolektiva Skálar | Sound Art | Experimental Music, s sedežem v Islandiji in Berlinu.

Brane Zorman, skladatelj, intermedijski, zvočni in radijski umetnik, zvočni manipulator, producent, ki živi v Ljubljani. Zvočna dela komponira za gledališke, plesne, intermedijske dogodke, predstave in v skladbah raziskuje možnosti obdelave, prezence, percepcije, umestitve in reinterpretacije zvoka. Med drugimi kurira zvočni cikel ZVO.ČI.TI so.und.ing, DUO in z Ireno Pivka platformo radioCona.

Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.