15. 1. 2023 - 20.00

Asta Vrečko, ministrica za kulturo, prvi del

Audio file

Pozdravljene spoštovane poslušalke, spoštovani poslušalci v RKHV intervjuju. Tokrat smo se pogovarjali z Asto Vrečko, ki je junija postala ministrica za kulturo iz kvote stranke Levica.

Asta Vrečko je doktorica umetnostne zgodovine, kustosinja in nekdanja mestna svetnica občine Ljubljana. Njeno strokovno področje sta bili predvsem umetnost ter arhitektura obdobja med dvema vojnama. Tudi kot mestna svetnica Levice je pogosto zagovarjala ohranjanje zanemarjene dediščine v Ljubljani, opozarjala pa je tudi na postopno gentrifikacijo mesta. 

Audio file
22. 1. 2023 - 20.00
Intervju z ministrico za kulturo Asto Vrečko

Program Levice, s katerim se je podala na lanskoletne državnozborske volitve, je bil na področju kulture precej ambiciozen. Enako velja tudi za načrt dela ministrstva v koalicijski pogodbi, ki predvideva spremembe na več področjih kulturne politike – od ureditve položaja samozaposlenih v kulturi do dediščine in medijske zakonodaje. Cilji so obsežni – pričakovanja pa posledično velika. V prvem delu intervjuja, ki smo ga na ministrstvu posneli v torek, 17. januarja, boste slišali, s čim so se na ministrstvu ukvarjali po volitvah in kaj načrtujejo za prihodnost.

 

Foto: Nebojša Tejić/STA

Aktualno-politične oznake

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj