Subkulture in razred: Gregor Tomc in Nejc Slukan

Okrogla miza, intervju ali pogovor
6. 11. 2017 - 10.10

Izhodišče za pogovor bo medijska debata, ki se je odvila lani v času t.i. zasedbe Roga. Gregor Tomc je dvignil nemalo prahu z izjavo, da "gre v Rogu za privilegirano mladino iz srednjih in višjih slojev«. Na to izjavo mu je v enigmatičnem članku "Rog ni utopičen, Rog je izrazito topičen" odgovoril Nejc Slukan. To pa bo samo izhodišče za širši pogovor o subkulturah in uporništvu nekoč in danes, od punka do Roga. 

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Nejc, koncertne dogodke se da delat tudi brez subvencij, kar pa se tiče tega, da nočete vstopnin itd. - sej jih skoz imate: non stop imate prostovoljne prispevke, zadnje čase pa kar lepo vstopnine in to kar konkretne (5, 10 eur).

A bo pusnetek?

zadnje čase so "vstopnine" zato, da se zbere denar za posameznike, ki so v tožbi prevzeli odgovornost za Rog

Bo, oziroma je že.

"to kar se danes dogaja v rogu se lahko dogaja kjerkol. lahko se ustavla fitness klube, lahko se o foucaultu razmišlja" : D

O fak!

Delal sem 9 ur danes. Si dam ta posentek da bom zaspal...kot so me uspavala Tomčeva predavanja. Poslušam in od živcov mi poči kapialra v očesu....

Tomc je očitno tak konzervativist, da je bi lahko delal kulturno strategijo stranki Glas za otroke in družine. Nebuloze so bile čisto na nivoju populističnih strank. On bi skvotal in ustvril kulturno industrijo? Po njegovih izjavah je jasno da ne razume koncepta skvotanja in gibanja samoniklih vtonomnih prostorov. Stric govori o dialogu, ko Jankovič pošlje varnostnike, med kateri so radikalni desničarji in glatko malo prefukajo folk. Kakor koli obrneš zadevo je Tomc človek "establišmenta" in zato tudi taka konzervativna pozicija.

@Slukan: mel si ga v ringu in pričakoval sem da ga boš nokavtiral a si bil ko Floyd Mayweather. Izmikal si se konfrontacije in čakal zvonec kdaj bo vsega konec.

Pank je mrtu zarad takih ljudi!

 

50 odtenkov prijaznosti, zeh..

luka bevk PREACH

A je možno, da se je zgodila dvojna varka in sicer sledeča: najprej so gospodje preveč napihnili pomen panka za slovensko osamosvojitev, potem ko so na podlagi tega prilezli do nekih statusov in pozicij, so pa pank kot pravega pankrta zavrgli.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness