FEMINISTIčNA MUSKA IN DRUGE DEBATE

Oddaja
2. 10. 2021 - 23.00

Nove Sektorke vam v oktobru pripravljamo posebno oddajo nočnega programa. V njej bo veliko glasbe in še več glasbeno obarvanih pogovorov. 

 

Ana Koželnik nam bo predstavila "Balkan na Dunaju". Spregovorila je z eno od članic slovensko-hrvaškega dua freekind in in ustvarjalko Dacid Go8lin

Vesna Žvižaj se je lotila vprašanja, kako feministični slogan spremenit v glasbeni hit. Predstavila nam bo francosko pevko Angèle in z njo povezan feminizem v Franciji.

Tia Kozjek je skozi spoznavanje skupine Bikini Kill lotila raziskovanja punk-feminističnega gibanja Riot Grrrl, iz časa 90-ih. 

Sofia Proni Iglič se je poglobila v ustvarjanje čilenske-francoske reparke Ane Tijoux. Predstavila nam bo, kako glasbenica aktivizem vključuje v glasbeno ustvarjanje. 

Nina Pernat bo s svojim prispevkom poskrbela za vse tiste, ki vas zanima eksperimentalna elektronika. Osredotočila se bo na eno od pionirk eksperimentalne kompozicije in performiranja, Pauline Oliveros.

Zala Kramperšek pa nam predstavila britansko umetnico FKA twig, ki v svojem ustvarjanju meša glasbo in sodobni performans. 

 

Pomagali in podpirali sta nas Klara O in Teja O. 

Vabljene_i k poslušanju!

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

🔥📻🔥

🔥

🔥

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.