Strapofilija: Zadnji predpoletni akti

Oddaja

Ivan Mitrevski o zbirki stripov Zgodovina Slovenije v stripu (MIŠ, 2017).

Lenart Slabe pred ljubljanskim pogovorom predstavlja zine What Has My Life Come To (samozaložba, 2017).

Aleksander J. Potočnik o sodelovanju slovenskih striparjev z avstralskim Squishface studiem.

..in malo trapa.

 

NAPOVEDI:

9. maja se je v Kavarni NUK otvorila stripovska razstava Matjaža RogljaProstor pod oblaki, na ogled bo do 3. junija.

 

Nadebudni stripar Gašper Zamorano bo imel 22. maja ob 18:00 otvoritev razstave stripov v Likovni galeriji Delavskega doma Trbovlje.

 

24. maja, 19:00, v Pritličju Ivan Mitrevski in Žiga X. Gombač predstavljata stripovski album Zgodovina Slovenije v stripu, ki ga bosta na licu mesta tudi podpisovala.

 

25. maja od 17:00 – 20:00 v Mladinski postaji Moste delavnica stenske poslikave s striparjem Miho Hančičem, avtorjem stripa Ko-Ko-Krišna . Udeleženci delavnice si bodo lahko izmislili čisto svoje junake oziroma si izbrali kakšen obstoječ (stripovski) lik, Miha pa jim bo razkril trik, kako jih s pomočjo mreže povečati in prenesti na steno. Udeleženci bodo svoje XXL junake tudi pobarvali. Nastalih umetnin pa po koncu delavnice ne boste odnesli domov, ampak bodo še dolgo krasile stene našega mladinskega centra Mladinska postaja Moste.

 

6. junija ob 20:00 v Komuni Kina Šiška na zadnjem sezonskem Stripolisu – javljanje Lenarta Slabeta po Skypu, direktno iz Nizozemske, kjer živi že več kot 2 leti in pol.

 

8. junija ob 20:00 v Trubarjevi hiši literature Aleksander Buch otvarja razstavo. Dogodek bo pospremil pogovor z avtorjevima sinovoma. Razstava: Ilegalec – Bojan Šlegl (Strip, ob bok knjižnim klasikom). Na ogled do 30. junija. Bojan Šlegl se je rodil leta 1931 v Kamniku v družini z devetimi otroki. Gimnazijo je obiskoval v Ljubljani in kasneje študiral na oddelku za arhitekturo Tehniške fakultete in leta 1968 diplomiral pri prof. Marjanu Mušiču. Kot mestni arhitekt, zaposlen na Občini Kamnik, se je lotil prenove kamniškega mestnega jedra z oblikovanjem dekorativnih kovinskih izveskov nad trgovinami ter obrtnimi in gostinskimi lokali. Potem, ko se je zaposlil na Zavodu za spomeniško varstvo je svoje delo razširil na ohranjanje zgodovinskih jeder gorenjskih mest Kranja, Radovljice in Tržiča. V mladih letih se je ukvarjal z risanjem stripov. Sodi v obdobje med prvo in drugo generacijo slovenskih risarjev stripa. Pri risanju se je zgledoval po Alexu Raymondu, avtorju stripov o Flashu Gordonu. Med njegovimi deli velja omeniti: Med kobrami Indrinega hrama, Skrivnost belega slona, Circ-I kliče zemljo, Zemeljska flota napada ter Ilegalec. Pri ustvarjanju stripov je največ sodeloval s scenaristom Markom Mihelčičem. Bil je tudi aktiven športnik in dolgoletni član kamniškega teniškega kluba, v katerem je deloval kot tekmovalec, trener in predsednik. Na razstavi si bomo lahko ogledali originale iz stripa Ilegalec.

NATEČAJI

Natečaj za 14. festival na Kosovem, tu: http://xhennetcomics.blogspot.si/ Rok za prijavo: 15. junij

 

Strip na naslovnici: Aleksander J. Potočnik
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Dodajamo:

v soboto, 27.5. ob 11:00 v Striparna Pritličje:
Pripovedovanje Ana Dusa s projekcijo stripa Sanja Pocrnjić in risarska delavnica
Dogodek je namenjen otrokom od 3. do 10. leta starosti.

v soboto, 27.5. ob 14:00 v Društvo informacijski center Legebitra:
Biseksualno srečanje: delavnica stripa
Biseksualna aktivistka in umetnica Verity Ritchie bo predstavila kratek pregled zgodovine biseksualnosti v komercialnem in neodvisnem stripu. V nadaljevanju delavnice pa se boste pod taktirko Nejc Eber iz Stripolisa tudi same_i preizkusile v ustvarjanju stripa.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness