žurka

žurka

Oddaja
20. 11. 2020 - 16.30

____Spletno glasbeno____

 

Slovenska filharmonija, od 19.30 do 21.00

Vrhovi slovenske zborovske glasbe 3 - PVC 3

Spored:
J. Gallus, G. Plautzius, B. Ipavec, G. Ipavec, J. Ipavec, F. Gerbič, R. Gobec, M. Kogoj, R. Simoniti, K. Pustinek Rakar, V. Ukmar, M. Lipovšek, F. Marolt, P. Merku

Zbor Slovenske filharmonije 
Žiga Berložnik – bas, Matevž Kink – bariton, Rok Ferenčak – tenor, Rok Rakar – orgle, Tatjana Kaučič – klavir

Ob navedenih terminih odprite spletno stran in kliknite na povezavo Neposredni prenos koncerta.
Brez vstopnine!

 

Infected, ob 16.15

Skupina Infected s Ptuja bo kmalu obeležila drugo obletnico svojega prvenca 'Kolaž', s katerega je najboljše pustila za konec - single Bejbi, ki jih je predstavil širšemu občinstvu. V živo so obredli že mnoge koncertne odre, med drugim tudi velikega na festivalu INmusic v Zagrebu. V radijskem studiu se bodo razgalili v akustični obliki, kar se sliši preverjeno super.

 

____Spletno knjižno____

 

Mestna knjižnica Ljubljana, ob 18.00

Nova knjiga skozi kritiko

O najnovejši pesniški zbirki Braneta Mozetiča Sanje v drugem jeziku, ki je izšla leta 2018 v zbirki Lambda (založba ŠKUC) in je prejela Jenkovo nagrado 2020, bosta poleg avtorja spregovorila literarna kritika Petra Koršič, ki cikel vodi, in njen gost Igor Divjak.

Brezplačno lahko pogovor spremljate na https://www.facebook.com/trubarjevahisa.literature/

 

Predstavitev knjige Razlito črnilo, od 21.00 do 21.05

Na youtubu bo kratka predstavitev knjige Razlito črnilo, ki je nastala pod mentorstvom Nine Kosmač. Razlito črnilo je knjiga, ki je nastala v sklopu delavnic kreativnega pisanja medgeneracijskega centra. Deset udeležencev, starih med 15 in 72 let, je napisalo kratko zgodbo in / ali pesnitev. Knjiga je opremljena z igrivimi ilustracijami.

Zbirko je pripravila udeleženka delavnice Kreativnega pisanja Manca Japelj.

https://www.youtube.com/watch?v=nYKor6fzn6M

 

____Kino____

 

LIFFe, od 20.00 do 0.00

Zlo ne obstaja (Sheytan vojud nadarad, Iran, Nemčija, Češka rep., 2020, 149 min).

Štiri zgodbe na temo smrtne kazni so iranskemu režiserju Mohammadu Rasoulofu prinesle zlatega medveda za najboljši film na letošnjem Berlinalu. V današnjem Iranu se štirje posamezniki vsak na svojem koncu znajdejo v razcepu med izvrševanjem črke zakona in sočutjem do sočloveka. Hashmat je družinski oče, čigar služba je v popolnem nasprotju s toplino, s kakršno je obdan v domačem krogu. Pouya je vojak, ki so mu naročili, da mora obesiti ujetnika, a mu vest ne dovoli, da bi sledil ukazu. Spet drugje vojak Javad tridnevni dopust preživlja z dekletom, a njegova služba vse bolj ogroža njuno skupno prihodnost. In na koncu je tu še Darya, ki se kljub miroljubni naravi sooča s temačno družinsko skrivnostjo. Ti protagonisti s svojimi dejanji odločijo, kako njihova okolica ohrani nekatere najpomembnejše človeške vrednote.

https://www.liffe.si/index.php/sl/program/filmi

Vstopnina je 6,90 EUR.

 

Zberi se, babica, od 20.00 do 0.00

Črna komedija o družini, ki razpada ob babičini smrtni postelji, medtem ko Sarajevo ovija grožnja bližajoče se bratomorne vojne.

April 1992. Ob babičini smrtni postelji se zbere številčna družina, sicer raztresena po vsej Jugoslaviji. Njeno zdravstveno stanje ni rožnato, a zdravnikova ocena, da je smrt le vprašanje minut, se izkaže za prenagljeno. Minute se pretvarjajo v ure in ure v dneve. Družinske člane vse bolj grabi nervoza. Med njimi vznikajo prevare in spori glede nasledstva; še posebej vroča tema je dedovanje velike družinske hiše v Sarajevu. Tudi babica s poslednjimi vzdihi po svoje sodeluje v njihovem pričkanju. Morda pa jo ravno to ohranja pri življenju? Družini se zdi spletkarjenje proti eni od sester pomembnejše od strašljivih znakov kataklizme, ki se zarisuje na obzorju.

"Film pripoveduje o razpadu družine, ki se prepira glede nepomembnih materialnih reči, medtem ko se okoli njih sesuva svet. Zaslepljeni z drobnimi nepomembnostmi ne opazijo resne grožnje. Film pripada času pred vojno, vendar menim, da močno nagovarja današnji čas in, kar je precej pomembno, to počne duhovito." (Pjer Žalica-režiser)

https://www.liffe.si/urnik_2020/Film.aspx?ln=sl&idF=3216&url=filmi&groupBy=abc

Vstopnina je 6,90 EUR.

 

____Predstava____

 

SNG Nova Gorica, od 18.00 do 23.59

LABIRINT

Umetniško društvo M&N DC, Zavod MN Produkcija

Uprizoritev se poglablja v simbol labirinta, znan že iz grške mitologije. Labirint kot življenjska pot, polna ovir in odločitev. Lahko rečemo, da Minotavri v labirintih ne obstajajo, obstajajo pa naše vsakdanje pošasti, s katerimi se soočamo in s katerimi se moramo boriti: dvomi, strahovi, skrbi, obžalovanja in negotovosti. Učimo se jim zoperstaviti s svojim najmočnejšim orožjem, kot so inteligenca, spomin, volja, srce. Vsakič, ko že mislimo, da smo izhod našli, se nam postavijo nove ovire. Ujeti smo med srhljive stene in ne vidimo izhoda.

Spletni ogled je brezplačen.

 

____Na 89,3 MHz____

 

DJ SEANSA, ob 23.00

Simo Cell je francoski bass producent, didžej in vodja nedavno ustanovljene založbe TEMƎT Music, ki ga zadnja štiri leta redno predstavljamo na naši radijski frekvenci v oddajah Flash Forward, Partijska linija, Zvedavo uho in DVS MP3 PLAYER. V sklopu festivala Tresk Simo za Radio Študent pripravlja ekskluzivni radijski miks.

Njegove eklektične produkcije na presešiču britanskih klubskih muzik (bass, techno, dancehall, ambient, house, reggaeton, IDM) so našle dom pri nam ljubih založbah kot Livity Sound, Wisdom Teeth in Brothers From Different Mothers. Redno sodeluje tudi s kolektivom BFDM in ustvarjalci, kot so Bambounou, Low Jack in the Pilotwings, nedavno pa je izdal EP Kill Me Or Negociate z vzhajajočim egipčanskim pevcem, pesnikom in glasbenikom Abdullahom Miniawyjem. Pri njegovi nedavno ustanovljeni založbi TEMƎT Music pa je pred kratim izšel odlični Duo Road EP producenta E-Unity, ki smo ga predstavili tudi v Partijski liniji #58.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness