ABRAHAMOV NAPOVEDNIK

ABRAHAMOV NAPOVEDNIK

Oddaja
9. 5. 2019 - 16.30

////50LET50LET50LET50LET50LET50LET50LET50LET50LET50LET////

19:00 – Kino Šiška: V nove zmage! 50 let Radia Študent
 Laibach / SLO
 Mimika Orchestra / HR
 Jimmy Barka Experience / SLO
 Housewives / UK
 Seine / HR¸

In potem

Ob 23:59 v Božidraju  after
Božidar klub:
LONE (R&S Records, VB)
Dulash
Lavka
Božidar bar:
Napo-Lee-Tano
Borka
Tetsuo
Simm

VSTOPNICE
(enotna vstopnica za Kino Šiška + Božidar):
Na dan dogodka: 23 €

Mnogo več na: https://50.radiostudent.si/serija-dogodkov/50-let-radia-student-laibach-mimika-orchestra

////ROG////

16:00 – Ambasada Rog: Cafe International
Še vedno ista slika, še vedno isti plac, še vedno ista ura.

////GLASBA////

21:30 – Orto bar: C4 (SLO)
Legendarni C4 se po dolgem času vračajo v Orto Bar, kjer bodo z največjimi hard rock hiti pripravili še eno rock eksplozijo, kjer ne bo manjkalo alkohola, dobre glasbe in vročih deklet. Pripravite se torej na še en bombastičen večer, tokrat v tudi za kadilce prijaznem delu Orto Bara...no pa na zdravje!
Vstopnina: simbolična 2€

////MARIBOR////

20:00 – Agd Gustaf: New Disorder/Khali
NEW DISORDER: is a five-pieces Alternative Metal band born in 2009 and based in Rome (Italy).Their music is an outstanding mix of Rock, Metal and Punk flowing in an unique, solid sound, made by fast drumming, powerful guitar riffs and catchy melodies.They have released 3 albums so far and been on tour all over Europe both as headliner and support band for bigger acts like Pain, Betraying The Martyrs, Twelve Foot Ninja, Jinjer, Korpiklaani, Breakdown Of Sanity and more.
KHALI: was born on 2015 moved by the will of playing metal based on groove, thrash, death and hardcore roots. In 2018 a few months before the release of the first album “Tones of the self destroyer” Khali sign up with Ghost record label for a worldwide distribution of their music and media support in nowadays Metal scene.

20:30 – Narodni dom: Nature Work
Skupina Nature Work je nastala pred dvema letoma v talilnici kreativne jazzovske energije, v vetrovnem Chicagu. Člani te vrhunske skupine bodo v Mariboru na ekskluzivnem slovenskem nastopu predstavili svoj svež album, ki je izšel za založbo Sunnyside Records.
Vstopnica: 8-10 EUR

////GLEDALIŠČE////

Deželno in mestno gledališče ponujata standardni repertoar, lahko pa si ogledate naslednje:

20:00 - Stara mestna elektrarna: Maja Delak: Samo za danes
Maja Delak po solu Kaj če (2013) in večletnem delovanju v kolektivu Tatovi podob pričenja s koreografijo pentagrama ustvarjalk različnih generacij. Samo za danes je navidezno počasna instantna kompozicija, kjer avtorice pogledu namerno izpostavljajo manj vidne, manj očitne materialnosti, telesnosti, stanja. V preminjajočem in ponovno nastajajočem prostoru zvočnih pokrajin je izhodiščni princip sprotno pogajanje in dogovarjanje različnih gledišč, tudi z občinstvom. O gibu in gibanju, občutju lastnih identitet, o odraščanju in staranju ni mogoče razmišljati ločeno od telesa. V prepletu raznolikih izkušenj, podob in tem vsake ustvarjalke posebej in vseh skupaj se čut za čas razpira telesno. Staranje je vedno sveže, vedno je treba spihati novo plast prahu, odgrniti ovoj, ki zakriva ekscesne nevidnosti… Če je za Starko v pesmi Mine Loy preteklost razpadla, prihodnost nedostopna in sedanjost bolečina, se ustvarjalke soočajo z življenjem kar se da optimistično. Bivanja ni mogoče uokviriti, predstavo pa je.

20:00 – Gledališče Glej: Orgija
Orgija je predstava o prestopanju meja. Meja v odnosih in v družini. V javnosti in v politiki. O seksualnih in intimnih prestopih, o prestopanju meja moral in etik.

////KINO////

Je tam kot vedno.

Seveda pa greste lahko na Škisovo kopat po blatu za izgubljenim denarjem. Če ste bolj alternativni, pa je v Stožicah Željko Joksimović...

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness