Cugat hladen rdeč vin' - u vročin'

Oddaja
28. 6. 2019 - 16.30

 

================= ROG ==================

 

ŽIVE(le) BARIKADE (dvorišče), od 18.30 dalje
Literarno branje rOgLjAnjE. Brali bodo pesniki, literati, kurčevalci, pizdovalke, razpravljalci, filozofi in drugi serijski morilci.
Živeli!!

Socialni center Rog , ob 19.30
Vsaka skupnost ima kuhinjo, Avtonomna tovarna Rog ima kuhinjo ROGoVILCA.
Skupaj bomo zakuhali (vegansko) revolucijo !!!
Kot vedno bodo prispevki namenjeni nadaljnemu boju za obstoj našega avtonomnega prostora, zdaj konkretno kritju sodnih stroškov!

Ambasada Rog, ob 21.00
Plesačina : DJ Ryhm Kpoko in njegov youtube/live act/karaoke style DJ set, ob katerem bomo lahko plesali na afrobeat, naija pop, hip hop in R'n'B.

 

================= METKA ===================

 

Jalla Jalla
15:00  Veganski petek (ex Hrana, ne orožje!) - Redna petkovska veganska kosila ob 15 uri pred Jallo Jallo. Vabljeni na brezplačen obrok in druženje!
17:00  DIY Kolesarska delavnica. Kdor maže, ta vozi!
18:00 - A-Infoshop:  School's out for summer: Žur ob zaključku sezone. Terasa benda ne bo, bo pa terasa utubeJ, mrzlo pivo in pirotehnika. Mogoče tudi kaj za prigriznit. Music policy: Punk Rock, Trap, Drill, Cloud Rap. Se vidimo!  
21:00 - DJ Mazingaro - Undertone of sorrow post punk, synth, dark, cold, new & no wave неуспешнице

Klub Growka, ob 20.00
Predstava : NOIRišnica by Improholics feat. Guests (MA/RU/SLO/FRA) >> Spletke. Sex. Pištole. Prevare. Detektivi. Vžigalice! Umori. Konjak. Pihanje. Saxofon. Reflektorji. Muzika. Klasičen Petek. Klasičen Noir. 

Klub Gromka, ob 23.00
5EK na petek >> Funky/soul/hip-hop z rahlimi ovinki. 

Čonel Ziru, ob 21.00
Koncert:  Them Moose Rush (Rijeka / HR, progresivan rok) + TBA
Vstopnina: 6€

Klub Tiffany, Monookel, ob 23.00
After the rainbow

 

================= DRUGA LJUBLJANA ====================

 

Galerija Škuc, ob 21.00
Kamizdat Rentgen: Nina Dragičević, Luka Prinčič, koncert

Pritličje, ob 20.00
Poletni Celovečerec: CL_TR  https://soundcloud.com/cl_tr

Muzičarji napadajo Ljubljanico - Festival na Ljubljanici
14:00-16:00, Barjanka (Dvorni trg) Ana Mezgec, violina, Neža Zupanc, flavta
16:00-18:00, Zeleni Zmaj (Mesarski most)
Kvartet flavt
Brina Varga, flavta
Lara Gomboši, flavta
Nuša Dolinšek, flavta
Helena Jeretina, flavta
18:00-20:00, Mala Zala (Gallusovo nabrežje) Lenart Ulaga, kitara, Vid Terzer, kitara
20:00-22:00, Ljubljana 1 (Ribji trg) Katarina Zupan, violina, Ana Votoupal, flavta

Ljubljanski Gred, od zvečer dalje
Bluesland - festival blues glasbe (čez vikend) 
Danes: Tomislav GOluban, Laura Cox Band, Sven Hammond, Ritchie Kotzen
https://www.blueslandfestival.com/p5/running-order

Center Slovanskih Kultur France Prešeren, ob ene zvečer
Skupina Seven days In May se po dveh letih vrača na oder dvorane CSK France Prešeren v Ljubljani. Po letu nastopanja na večjih odrih se bo skupina predstavila v veliko bolj intimni atmosferi in ob že poznanih skladbah predstavila še nov repertoar.
Vstop: 8€

Jazz Club Gajo - Jazz Paradise, ob 20:30
Koncert : Collori in Momento  >> skupina, ki igra izvrstno mešanico romske in plesne swing glasbe. Gre za projekt, kjer se nostalgija prepleta z novimi zgodbami, saj fantje izvajajo svežo avtorsko glasbo v stilu, ki nas popelje v obdobje salonov, charlestona in lakastih čevljev.
Na dan dogodka: 13 €

Prulček Bar, ob 21.00
Jeannette so klavirska harmonika, kitara, bobni, bas in glas zaljubljeni v vintage očarljivost glasbe, ki v nalezljivem swing ritmu vabi na ples! V glasbenem stilu jadrajo med šansonom, gypsy jazzom, bluesom in rokenrolom, ter hitro spreminjajo vloge iz omikanih Francozov v nemirne rokerje, ki skozi glasbo privrejo na prostost.

Kljub K4, ob 23.00
Knauf closing w/ Dimi Angélis (NL) >> Konec junija se v Klubu K4 obeta finalna faza Knauf inštalacij te sezone in obenem prava poletna vročica, ki jo bo ob suverenih domačih izvajalcih vršil nihče drug kot Dimi Angélis. Angélisu bo na velikem plesišču granitno pot do odra položil RSN, Tritch pa bo poskrbel, da se po nastopu gosta, zavoljo možnosti razpok temperatura prostora ne ohladi prekmalu. Na manjšem plesišču bo za primerno electro napeljavo skrbela prva elektroinštalaterka Nulla, nadzor nad voltažo in ozemljitev pa izvaja Knauf majster Shekuza.
I: RSN + Dimi Angélis + Tritch
II: Shekuza +Nulla
Vstopnina:   8€ < 24.00h < 10€

 

=================== ŽIVI ANTIFAŠIZEM ==============

 

FDV, predavalnica 14, ob 14.30–20.00
Alternative centraliziranim oblikam integracije migrantov. 

>> Srečujemo se s čedalje slabšimi razmerami na t.i. Balkanski poti, kjer prosilcem za azil primanjkuje osnovne eksistencialne, humanitarne in pravne varnosti ali pa so vse bolj stigmatizirani in marginalizirani. Eden izmed načinov za spremembo tega je mobilizacija lokalnih solidarnostnih skupin, oblikovanje modela namestitve in vključevanja vanj.
V Sloveniji se integracija večinoma izvaja prek projektov nevladnih organizacij, ki jih financira vlada Slovenije ali evropska sredstva. Medtem ko je za osebe s statusom begunca s tremi leti subvencionirane najemnine za stanovanja in 300-urnim intenzivnim jezikovnim tečajem zagotovljena relativna stabilnost, še vedno primanjkuje institucionalnih mehanizmov, ki bi olajšali vključevanje, na primer v izobraževanje ali trg dela.
Pogoji prosilcev za mednarodno zaščito za integracijo še zdaleč niso idealni. Prosilec mora na dovoljenje za delo čakati 9 mesecev, mesečni dodatek pa znaša le 18 €. Odpiranje bančnih računov ali prijava na delovna mesta, so dnevne težave številnih migrantov v Sloveniji, saj se pri reševanju teh vprašanj znaša zgolj na prostovoljno delo. Za ljudi brez dokumentov (sans-papiers) ni možnosti, da se registrirajo pri občinskih ali državnih organih za pomoč pri dostopu do dela ali socialnih pravic. Pridobivanje dovoljenja za bivanje v državi oziroma nastanitev v centru za tujce v Postojni pa je tako samovoljna odločitev policije. Potem je samovoljna odločitev policije, če nekdo dobi dovoljenje za bivanje v državi ali če naj bi ga odpeljal v center za pridržanje v Postojni.
Namen platforme, ki jo skušamo vzpostaviti, je ustvariti dialog med migranti, organizacijami, lokalnimi prebivalci in občinskimi ter vladnimi organi s pomočjo participativnih metod in dogodkov, ki obravnavajo vprašanja migracijske politike in vzpostavljajo prostor za dialog in solidarnost.
Dogodek je namenjen opredelitvi modela vključevanja in namestitve prosilcev za azil in beguncev na podlagi solidarnostnih pobud in potencialov lokalnih skupnosti.
Na posvetu se nam bodo pridružili sogovorniki iz Velike Kladuše, Prešova, Dunaja in Trsta, ki si prav tako prizadevajo za drugačne oblike nastanitve in integracije migrantov oziroma te že izvajajo. Temu pa bodo sledile delavnice namenjene iskanju rešitev na pomankanje institucionalnih mehanizmov, ki bi olajšali vključevanje migrantov v družbo.

 

==================== NAMIK ZA PREMIG ==============

 

Maribor, Festival LENT (Danes: Tetkine Radosti, Strojmachine, DJ Umek ,+....)  https://www.festival-lent.si/program/

Bistrica ob Sotli, Klub Metulj :: BoSorok 2019 >> Konec sezone, čas okoli Petrovega in občinskega praznika, pri MDBS tradicionalno začinimo z BoSorokom. Dobra slovenska avtorska muzika ne bo izostala niti tokrat. Nastopajo Nesesari Kakalulu in Boštjan Imenšek.

Velenje, Klub eMCe plac :: KONCERT OB DESETLETNICI LETNEGA KINA ::  Letos mineva deset let, odkar je več kot 40 mladih velenjčanov obudilo udarniški duh in izvedlo delovno brigado »Gremo se ušvicat!«. Letni kino ob Škalskem jezeru, več kot dve desetletji zasut z zemljo in zaraščen z drevesi, je tako zopet postal pomembno in čudovito kulturno in koncertno prizorišče. Ob desetletnici Mladinski kulturni klub eMCe plac s partnerji pripravlja vrhunsko glasbeno doživetje s Kataleno, Prismojenimi profesorji bluesa in Vasjo MihajlovićemWoodyem! Vstop: 7€

Ilirska Biscuits, MKNŽ 12. Festival Bistrških bendov (čez vikend) 
20:00 Coloured sweat s pihalnim orkestrom Ilirska Bistrica
21:00 DioniZ
22:00 Southern Pines Country band
23:00 Licence To Hate
00:00 DJ Bogr

Kranj, TrainStation SubArt :: 11.sti Subart Festival Kranj.
18.00 Živa galerija, Glavni trg
18.00 Prešern (ov) skejt sešn, ploščad pred Prešernovim gledališčem
22.00 Techno Party, Dj Ogi (Hrvaška), Veztax, Lilson, Prio, Trainstation (ene 8 €)

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.