ENAKONOČJE

ENAKONOČJE

Oddaja
21. 3. 2019 - 16.30

////METELKOVA////

21:00 - Klub Gromka: TEHNOBURLESKA : TATOVI PODOB
Emanatova tehnoburleska, zasnovana kot telesna raziskava "ljudem" bližjih (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in ples, feminizem in slači-užitek, vstopa v šesto leto neustavljive transformacije.
vstopnice: 5€

////ROG////

16:00 – Ambasada Rog: Cafe International
Kava in druženje kot vsak četrtek.

19:00 – Cirkusarna NaokROG: Ples na zračni tkanini
Na delavnici plesa na zračni tkanini se boste imele_i možnost spoznati z osnovami te discipline, če osnove že poznate, boste lahko svoje znanje nadgradile_i. Disciplina zahteva polno vključitev celotnega telesa ter dobro fizično pripravljenost.
Število mest je omejeno. Več informacij in prijave na cirkusarnanaokrog@gmail.com ali FB sporočilo na https://www.facebook.com/CirkusRog/ .

////GLASBA////

19:00 – Bar Trenutek: Martin Ramoveš Bend

20:00 – Španski borci: Neposlušno – glasbena tveganja na preizkušnji
Neposlušno ustvarja pogoje za prakticiranje improvizacije in za razvoj improvizacijskega potenciala. Improvizirano glasbo je treba izvajati redno. Na festivalih, koncertih, v zasebnosti, v skupinah, solistično in še posebej v novih situacijah, ko so glasbene izkušnje in pričakovanja na preizkušnji. Neposlušno je prostor izmenjav, kjer se na koncertih, delavnicah, predavanjih in v drugih formah križajo raznovrstne mejne glasbene prakse.
20:00 Agnes Hvizdalek – glas, Daniel Lercher – elektronika
21:00 Marina Džukljev – klavir, Jošt Drašler – kontrabas, Áron Porteleki – bobni
22:00 Sven-Åke Johannson – bobni, Christine Abdelnour – saksofon
Vstopnice: 20 eur festivalska, 10 eur za večer, 5 eur za posamezni dogodek

20:00 – ČINČIN: AJD ČAO!
Uroš Petrovski - Urko (band MIT, Maršali) in Damir Juretič - Daco (band MIT, Dead Dildo Drome, Within Destruction) sta združila moči na dveh akustičnih kitarah in vokalih. Prisegata na totalni žur s preigravanjem zimzelenih domačih, regionalnih in mednarodnih uspešnic.

21:00 – Božidar: Jazz club mezzoforte: Jazz Nite
Ladislav Rebrek, kontrabas
Ratko Divjak, bobni
Marko Petrušić, klavir
sledi freestyle karaoke & jam session
več: https://www.facebook.com/events/1173325412826095/

20:00 – Kino Šiška: Sólstafir
Atmosferični islandski post-metalci Sólstafir se ob zaključku turnejskega cikla v podporo svoji leta 2017 izdani mojstrovini Berdreyminn vračajo v Ljubljano. Njihova samosvoja metalska zmes čudovitih melodij, psihedeličnih vložkov in rockerskega podtona obljublja krasen večer.
Cena: 22€/16€

21:00 – Bar Prulček: Kozmične Vrane
Julijan Erič - kitara, vokal
Miha Ribarič - bas kitara
Borut Rampih – bobni

21:00 – Orto bar: Kadilnica of Death: Dickless Tracy (Si), Morbid Creation (Si)
V Kadilnico of Death se vrača eden od najbolj vztrajnih domačih death metal bandov, ki pod taktirko bratov Cepanec zlorablja ušesa poslušalcev že od leta 1997 – brežiški brutal death grinderji DICKLESS TRACY!
Za ogrevanje bodo poskrbeli mladi brutalci MORBID CREATION iz Postojne.

////GLEDALIŠČE////

20:00 – Oder pod zvezdami (LGL): Posvetitev pomladi
Lutkovni balet je nastal na glasbo ruskega skladatelja Igorja Stravinskega, ki je eno najbolj kontroverznih skladb v zgodovini glasbene umetnosti napisal v začetku 19. stoletja. Danes se zdi skoraj neverjetno, da je ta priljubljena in cenjena skl ...

19:00 – SMG: Baal
Rozmanov Baal ni prevod niti adaptacija, ampak popolnoma avtonomno avtorsko delo. Roza gradi predvsem na skrajno egocentričnem odnosu Brechtovega lika do družbe in ljudi. Zgodbo prestavlja v sodoben čas in naš prostor, zato so nekoliko bolj izpostavljene nacionalne teme. Njegov Baal je v primerjavi z izvirnimi različicami bolj povezan in besedilno lahkoten, dialogi so napisani v verzih. Ker je izvirni Baal pesnik, "otrok" mladega Brechta, mu je Roza pripisal nekaj svoje mladostne poezije. In prav ta je razlog, da se je Vito Taufer odločil zanj kot tistega avtorja, ki naj Brechtov lik prestavi v tukaj in zdaj: spomnil se je, kako ga je v začetku osemdesetih prvič slišal, ko je "izvajal" svojo poezijo. V njej je zaznal prav takšno mešanico naivnosti in grozovitosti, na kakršno zdaj meri tudi njun Baal.

SNG Drama
18:00 – Angel pozabe
19:00 – Nežka se moži
19:30 – Ali: Strah ti poje dušo

MGL
19:30 – Kresnice
20:00 – Gloria

////KINO////

Kinoteka
18:00 – Naprej (Continuer)
Joachim Lafosse, Belgija/Francija, 2018, DCP, 2.35, barvni, 84', sp
Sybille je ločena mati, ki opazuje, kako njen sin Samuel drsi v nasilno in brezciljno življenje, bojuje pa se tudi s svojimi demoni. Zadnjo možnost za rešitev (zase in za sina) vidi v potovanju po podeželju Kirgizije. Sybille in Samuel se na dolgo pot odpravita na konjih in spoznavata veličastno, a tudi sovražno okolje, tamkajšnje ljudi, nevarnosti, pa tudi nagrade. Ekranizacija romana priznanega francoskega pisatelja Laurenta Mauvignierja nam skozi popotovanje s pridihom vesterna vrne vero v družinske vezi.

20:00 - Knjiga slik (Le livre d'image)
Jean-Luc Godard, Švica/Francija, 2018, DCP, 1.78, barvni, 84', sp
Se še spomnite, kako smo, dolgo tega, urili svoje misli? Navadno smo začeli s sanjami. Spraševali smo se, kako se lahko v popolni temi v nas pojavijo tako intenzivne barve. Z mehkim, tihim glasom. Ki je govoril velike stvari. Presenetljive, globoke in natančne reči. Podobe in besede. Kot nočna mora, zapisana na nevihtni večer. Pod zahodnimi očmi. Izgubljeni raji. Vojna je tu. Jean-Luc Godard nas skozi kalejdoskopsko zaporedje filmskih fragmentov popelje v kriptičen razmislek o stanju sodobnega sveta.

Kinodvor
17:30 – Nori dnevi, Damia Nenadić
18:15 – Videnje, Naomi Kawase
19:30 – Putinove priče, Vitalij Manskij
20:30 – Tovor, Ognjen Glavonić

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness