2. 3. 2017 – 14.34

In...ti?

GLASBA

Jalla Jalla, 21:00 - klubski večer

DJ Severin Jug (krautrock, orient, okcident).

 

Klub Gromka, 21:00 - koncert

Giljotina: MART (Vipavska dolina). Ni jazz in ni rock, tudi punk ni, je prosta improvizacija brez meja.

 

Menza pri koritu, 21:30 - koncert

Koenig (Dunaj) + N'toko. Avantgradni/elektro hiphop.

Vstopnina: 7€

 

Orto bar, 22:00 - koncert

Zaria (SLO), Maim (I). Folk metal.

Vstopnina: 5€ (Za imetnike članske izkaznice Kadilnice of Death udeležba brezplačna).

 

Klub ZOO, 21:00 - klubski večer

Mixtape: open mic z Miho Korenom feat. Marina Martensson.

Vstopnina: 5€

 

Prulček bar, 20:00 - koncert

Manchester Snow (Salzburg; indie-rock).

 

GLEDALIŠČE

Plesni teater Ljubljana, 20:00 - plesna predstava

Bližnji plani: premiera solo plesne predstave.

Vstopnina: 5 (dijaki, študenti, upokojenci)/7€

 

KUD France Prešeren, 20:00 - kabaret

Cirkus na mesec: Naslov je Točke iz vseh vetrov, ki se za razliko od vseh dosedanjih homogenih pristopov k eni temi, naslanjajo na povsem naključen in samosvoj izbor posameznice (posameznika) k mozaiku pestrosti. Nastopile bodo še vedno mlade stare znanke. Kabaret bosta kot vedno povezovala Maestro Gorsky in Rose.

 

MGL, 19:30 - muzikal

Trač ali Mnogo hrupa za nič: Suče se okrog ljubezni, izdaj, spletk in vseh mogočih preizkušenj, ki jih morajo zaljubljeni prestati, da si lahko nazadnje presrečni skočijo v objem. V bolj sodobno muzikalno opravo sta jo odela komedijski libretist Gašper Tič in skladatelj Davor Herceg. Čedni mladi vojaki in lepa dekleta, dve prepleteni ljubezenski zgodbi, ščepec zlohotnega obrekovanja, nekaj spretnih spletk in za nameček še ples v maskah ob živi godbi - vse to preko smeha vodi srečnemu koncu naproti.

 

SNG Drama, 20:00 - drama

Utopia: spev neobstoječemu. Surrealno gledališko potovanje, ki si zadaja nemogoč cilj: oživiti neživo. Praznovanje domišljije, sanjskega, verjetja – teh iracionalnosti, ki tvorijo osrčje človeškega. Pojem "utopično" ima danes celo samoumevno negativen prizvok; kakor da bi to, da si dovolimo slaviti Lepoto, nekaj, česar ni, pomenilo le zatiskanje oči pred brutalnostjo tega časa. A prav utopija – kraj, ki ga ni – razgalja objektivno sprejeto resničnost. Svojemu času in njegovim prisilam lahko kljubujemo le, če se mu ne podredimo. Gesta kljubovanja obstoječemu, sodobnemu, je tokrat kljubovanje nasilju. Šele v nemogočem se začne človek – se začne gledališče. Gledališče kot prostor skrajne utopije: gledališče kot nenehen začetek sveta, začetek zgodovine – ki vzpostavi svet na novo. Gledališče je ločitev od sveta, ne njegovo zrcalo – in to je njegov historični privilegij.

 

POGOVORI

Španski borci, 18:30 - pogovor

Izrinjanje in mobing starih delavcev: Izigravanje instituta minulega dela, discipliniranje zaposlenih in prekarizacija. Nasilje v odnosih na delovnem mestu je marsikje že davno postalo del splošno sprejemljive organizacijske kulture, toleranca države in togost sodišč pa omogočata, da se to nasilje nesankcionirano razrašča kljub dokumentom za varstvo človekovih in delavskih pravic. Pogovor s Tatjano Arnšek, specializirano klinično psihologinjo iz Inšpektorata Republike Slovenije za delo in Socialne inšpekcije,Iztokom Jurančičem, generalnem tajnikom na Sindikatu novinarjev Slovenije, Sandro Cico, odvetnico, bo povezoval Otto Gerdina

 

Trubarjeva hiša, 19:00 - literatni pogovor

Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si:  Jure Vuga in Tina Košir.

 

RAZSTAVA

Vodnikova domačija, 19:00 - otvoritev skupinske razstave

Skupinska razstava: Neki piše je drugi projekt Zavoda SCCA-Ljubljana v Galeriji Vodnikove domačije (nastala je v koprodukciji z zavodom Divja misel) ter obenem že šesti projekt, ki raziskuje združevanje pisane besede in podobe v sodobni likovni produkciji. Vključevanje besed v umetniško delo je v zgodovini umetnosti prisotna, danes pa pogosta in posebej privlačna umetniška praksa, saj ustvarja hkratno in izmenično branje besedila in podobe. Na razstavi sodelujoči umetniki Bojan Mijatović, Horrid Habits, Leon Zuodar, Maks Bricelj ter umetnici Mina Fina in Nevena Aleksovski.

 

KINO

Jalla Jalla, 20:30 - video projekcija

Prikaz kratkega dokumentarca: "upanje umira predzadnje".

 

Slovenska kinoteka

16:00 - Dnevi etnografskega filma 2017: Ob oseki + Nekje vmes (At Low Tide + Negde između)

18:00 - Dnevi etnografskega filma 2017: Marijin slovar + Bučni odmevi (Marie's Dictionary + Roaring Abyss)

20:00 - Dnevi etnografskega filma 2017: Altimir Kay Hannahan + Ne grem iz Eldona + Povezani s črnilom (Altimir Kay Hannahan + I'm Not Leaving Eldon + Linked to Ink)

 

Kinodvor

17:00 - 24 tednov (24 Wochen) Anne Zohra Berrached, Nemčija, 2016, DCP, 103 min

Uspešna komedijantka Astrid je v šestem mesecu nosečnosti soočena s krutim dejstvom: otrok, ki ga nosi, se bo rodil z Downovim sindromom in hudo srčno okvaro.

19:00 - Zadnji teden vsak dan! Samo konec sveta (Juste la fin du monde) Xavier Dolan, Kanada / Francija, 2016, DCP, 97 min

Samo konec sveta je komorna drama »o tem, kaj se zgodi, ko ne znamo komunicirati«.

21:00 - Ona (Elle) Paul Verhoeven, Francija / Nemčija, 2016, DCP, 130 min

Drzna žanrska zmes Paula Verhoevna (Prvinski nagon) z Isabelle Huppert v koži enigmatične ženske, ki noče pristati na vlogo žrtve.

Dodaj komentar

Komentiraj