Iz kavča

Iz kavča

Oddaja
29. 11. 2020 - 16.30

36. slovenski knjižni sejem

36. slovenski knjižni sejem se danes zaključuje. Več o celotnem sejmu lahko izveste na tej povezavi, spodaj pa najdete še današnje spletne dogodke.

12:00-12:30 García Lorca 12 pesmi, Založba Malinc
Predstavitev najnovejše knjige Lorcove poezije. Sodelujejo: ilustrator Gabriel Pacheco in prevajalca Igor Saksida in Barbara Pregelj

15:00-15:20 Znamenitni in Žiga X Gombač: imenitne zgodbe znamenitih osebnosti, Založba Rokus Klett
Kdo so pravi vplivneži? Kdo so zares naši vzorniki? Prisluhnite piscu novega stripa Znamenitni – imenitne zgodbe znamenitih osebnosti, ki je za vas pripravil kratek sprehod z nekaterimi »vplivneži«, ki so delovali na območju današnje Slovenije. Spoznajte slikovite zgodbe o Ivani Kobilca, Janezu Puhu, Edu Rusjanu, Pavli Jesih in še nekaterih, ki so s pogumom, drznostjo in jasnimi cilji spreminjali svet v boljši prostor ter v domači in svetovni zgodovini pustili močan pečat. Stripovsko zanimivo bo!

16:00-16:20 Mihec in živali, Radovedni Mihec, izdajanje knjig
Predstavitev knjige in risanke Mihec in živali - pogovor

17:00-18:00 Kaj bi povedali tistim, ki smo jih izgubili, Založba Vida
Pogovor o minevanju in žalovanju, ki rodi novo ljubezen; ob knjigi Laure Imai Messina, Telefon v vetru

Povezave najdete tule.

 

 

20:00 IMPRO LIGA v živo na spletu: Izziv Shakira Shakira in Banda Ferdamana

Ob 27. rojstnem dnevu programa Impro liga

To nedeljo, 29. 11. ob 20h se ponovno podajamo na splet z dogodki nove sezone Impro lige. Tokrat izziv podaja ekipa Shakira Shakira, ki ga je sprejela preteklo nedeljo. Izzvani pa bodo legendarni štajerci Banda Ferdamana.
Prav na ta dan pa Impro liga obeležuje že svoj 27. rojstni dan. Medtem, ko bomo upihnili svečke, si želimo in predstavljamo, da se nam in vam obeta še veliko čudovitih spontanih trenutkov in živih prizorov skupaj v gledališki dvorani.
Tudi tokrat in v naslednjih spletnih edicijah vam ne obljubljamo gledališke predstave, ker tega na daljavo ne moremo narediti. Vseeno pa se nam obeta zabavne tričetrt ure spontanega ustvarjanja in impro izzivi dveh izmed letošnjih ekip. V zaporednih nedeljskih večerih bomo na spletnih dogodkih spoznali nekaj letošnjih sodelujočih ekip ali natančneje toliko, kolikor časa bomo pač preživeli doma.
Vabljeni, da nedeljske večere preživite z nami, in nam tudi na spletnih dogodkih pomagate s svojimi predlogi. Sodelujoči ekipi pa lahko opisno ocenite v komentarjih.

Dogaja se pa tule.

 

 

 

20:30 Klangzeit Festival 2020 (virtual)

Klanghaus Untergreith in IKLECTIK združujeta moči in predstavljata multidisciplinarno in raznovrstno serijo koncertov, v katerih sodelujejo mednarodno priznani glasbeniki in skladatelji. Danes je zadnji dan festivala in nastopili bodo tudi MUG Trio in Samo Kutin. Videli boste torej lahko takole ekipo:

OWL OWL
Norveško-danski duo predstavljata Signe Emmeluth in Karl Bjorå. Skupaj mešata akustiko alt saksofona in elektriko kitare, kontaktnih mikrofonov in še česa, ter tako ustvarjata nov zvok. 

Mia Zabelka + Arun Natarajan + Paul Jonas Kinnunen
Mia Zabelka je avstrijska sodobna violinistka, improvizatorka in skladateljica medkulturnega družinskega ozadja. Celotno izobražena v klasični glasbi je že v zgodnjih letih odprla tradicionalno razumevanje violine kot solističnega in ansambelnega instrumenta do improvizacije, eksperimentalne glasbe in zvočne umetnosti.
Arun Natarajan je v Indiji znan po svojem delu z extreme metalom. Leta 2018 se je lotil tudi elektronike in nastopil na par festivalih kot drum'n'bass/ambient/noise DJ.
Paul Jonas Kinnunen se ukvarja z naborom aktivnosti, ki zaobjemajo od 2D animacije do glasbe.

MUG Trio
Marko Brdnik, Uroš Rakovec in Gašper Peršl delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avant-rockerskih, jazz, etno-jazz in drugih zasedbah, ki so bile že večkrat nagrajene. Vsak zase in včasih skupaj ustvarjajo glasbo za številne gledališke in plesne predstave ter filme.

Samo Kutin
Samo Kutin je izjemno dejaven multi-instrumentalist, znan po rabi nekonvencionalnih in lastnoročno izdelanih glasbil in zvočil. Eden izmed tradicionalnih inštrumentov, ki jih uporablja, je tudi madžarsko srednjeveško strunsko glasbilo hurdy gurdy, s katerim ga pogosto videvamo muzicirati na dogodkih eksperimentalne in improvizacijske glasbe. Na področju proste improvizacije se intenzivno posveča iskanju, odkrivanju in manipuliranju najrazličnejših možnosti inštrumenta hurdy gurdy.

Vse najdete na pretakanju prek Youtube-a na tejle povezavi.

 

 

Bodi to vse.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness