Malo po malo

Malo po malo

Oddaja
12. 1. 2020 - 16.30

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

20:00 CSK France Prešeren: Impro liga: Smeti TAM vs Banda Ferdamana Zlatorog

Smeti so ostanki zgodovine, pomešani s svežimi surovinami, ki obetajo velike izpuste brez filtra, Banda Ferdamana pa so z lugom podmazana štajerska impro velesila. Oboji so že večkrat dokazali, da z njimi ni dobro češenj zobati, saj so hitri in spretni na področju impro gledališča in tudi tokrat se bodo borili z vsemi svojimi gledališkimi in športnimi znanji.

Pred nami je torej zabavno-tekmovalna improvizacijska predstava, po kateri boste lahko rekli le to, da štajerske tovarne dobro vedo, katere upe se splača sponzorirati.

Vstopnina: 8 eur oz. 6 za študente, dijake in brezposelne

 

 

19:00 in 21:00 Osmo/za: Biokozmizem::Izreka

"Čeprav je več kot očitno v fokusu predstave Marko Brecelj, pa se Biokozmizem::izreka dotika tudi pogostega sodelavca Živadinova, igralca in plesalca Marka Mlačnika, ki fizičnim omejitvam navkljub vztraja na odru. Vpet v nabiranje znakov in sestavljanje Brecljeve osebnosti, Mlačnik to pot predstavlja tudi samega sebe, svoj prispevek kljub telesni krhkosti ustvarja suvereno in brez predaje. Njegova drža je kljub minimalnim premikom (za nekatere potrebuje pomoč) odločna. Ko drži v rokah svoj umetniški satelit Umbot MM, ki nosi zapis njegove biografije, se zdi kot da ta simbol, ki konkretno in metaforično zaobjema njegov portret, prevzema delovanje, ki ga Mlačniku bolezen ne dopušča več."

 

 

20:00 Mini-teater: Zapiranje ljubezni

Kaj se zgodi, ko zaljubljenost mine in ljubezen izgine? Kaj narediti, ko dve osebi nista več za skupaj? Ko ne moreta ali ne želita biti več v odnosu? Zapiranje ljubezni je konec zgodbe. Zgodbe o paru, ki poskuša končati in zapreti skupno zgodbo. Odlična igralca Pia Zemljič in Marko Mandić, par tudi izza odra, bosta na odru zaključevala svoj ljubezenski in partnerski odnos. Ženeta ju bes in skrajna sila, da se razideta. Lika, ki skozi jezik in gibanje med seboj gradita bodečo žico iz besed, se bosta poskusila rešiti iz vrtinca, v katerega ju je potegnilo in v katerega vlečeta drug drugega.

Karte po 20€

 

 

 

=====KINO=====

Slovenska kinoteka:

19:00, In memoriam: Anna Karina, Alphaville, Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution, Jean-Luc Godard, Francija, 1965, 35mm, 1.37, čb, 100', ap, svp

Zasebni detektiv Lemmy Caution (Eddie Constantine) prispe v Alphaville, futuristično mesto na drugem planetu, ki ga nadzoruje tiranski računalnik Alpha 60. Detektivov ameriški značaj je v nasprotju z mestnimi zakoni, ki prepovedujejo ljubezen in izražanje mnenj. Zaljubi se v lepo, vendar čustveno otopelo dekle (Anna Karina) in z njo poskuša pobegniti iz mesta. Godardovsko razigrana zmes znanstvene fantastike, filma noir in usodne romance.

 

Kinodvor:

15:45 / Mala dvorana, iOtok, Miha Čelar

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

16:45 / Dvorana, Resnica, Hirokazu Koreeda

Prvi film Hirokaza Koreede (Tatiči), posnet zunaj Japonske, je iskriva in igriva refleksija o razmerju med materjo in hčerko, v kateri prvič skupaj zaigrata legendarni Catherine Deneuve in Juliette Binoche.

17:45 / Mala dvorana, Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem, Henrik Georgsson

Dokumentarni portret švedskega pisatelja in novinarja Stiega Larssona, avtorja Milenijske trilogije, posvečen njegovi življenjski obsesiji: razkrivanju skrajnih desničarskih gibanj in njihovih strategij, kako priti na oblast.

19:00 / Dvorana, Lady Bird, Greta Gerwig, ZA ZAMUDNIKE

Samostojni režijski prvenec igralke Grete Gerwig (Frances Ha, Maggie ima načrt) prinaša očarljivo oseben pogled na turbulenten odnos med materjo in najstniško hčerko, na pritiske odraščanja in resnični pomen tistega, čemur pravimo dom.

20:00 / Mala dvorana, Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem, Henrik Georgsson

Dokumentarni portret švedskega pisatelja in novinarja Stiega Larssona, avtorja Milenijske trilogije, posvečen njegovi življenjski obsesiji: razkrivanju skrajnih desničarskih gibanj in njihovih strategij, kako priti na oblast.

21:00 / Dvorana, Parazit, Bong Joon-ho

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in kritiški favorit leta.

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.