Nej nau džja

Nej nau džja

Oddaja
30. 5. 2020 - 16.30

===== V ŽIVO =====

17:00 TrainStation SubArt, Kranj: Rdeča nit

Naš zadnji koncert se je zgodil davnega 7. marca, ko so nas obiskali Tiptons Sax Quartet. Predolgo je že, odkar je v hiši zadnjič odmevala glasba in se iskrila likovna umetnost. Temu bomo potegnili črto in povlekli bomo RDEČO NIT s super dogodkom, ki ga za vas pripravljamo to soboto, 30. 5. 2020.

👉 Dnevni red:
17.00 prihod gostov
17.05 jam sešn/skate sešn
17.30 otvoritev razstave Rdeča nit Tina Sekelez
18.00—19.00 jam sešn  -  akustično in elektronsko
19:00—22:00 Douchean  -  Douchean je mlad producent in DJ iz Kranja, ki skozi umazane, distorzirane sintetizatorje in razbijaške ritme raziskuje abstraktne sonične oblike ter neznane pokrajine. Zgodba ga pelje skozi vse možne inkarnacije temačne podtalne plesne glasbe, za njegov zvok pa so značilne močne emocije in velika mera eksperimentalnosti.
22.00 odhod gostov

 

 

19:00 Prulček: SOUL JAZZ IN JAZ

So stalnica slovenskih, predvsem pa ljubljanskih popularnih koncertnih prizorišč in priigranih imajo kar nekaj zvestih poslušalcev. Jazzerji po izobrazbi in duši se ponašajo z izrazito interpretacijo, malce drugačnim pristopom k popu in discu ter veliko improvizacije.

 

 

10:00 - 20:00 Vrt Društva slovenskih pisateljev: SEJEM NA ZRAKU

Potem ko so bile prireditve odpovedane, knjigarne zaprte in je prodaja lahko potekala le prek spleta, smo dočakali čas, ko lahko dobre knjige spet kupujemo v živo in se ob njih družimo. Številni založniki so tudi v preteklih mesecih kljub negotovim razmeram izdajali knjige, ki jih bodo končno lahko ponudili in predstavili – v živo.
Pridite, delite svoje navdušenje nad knjigami z založniki, založniki bodo z velik  veseljem delili svoja z vami. Neposreden stik s knjigo ter za založnike z vami, bralci in bralkami, je bistven, zato se vas vsi veselimo na sejmu – v živo, na zraku!
Sodelujoče založbe so za sejem pripravile poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti s sejemskimi popusti.

Če bo vreme slabo menda ne bo nič.

 

 

Ob 19:00 lahko greste na Drive-In koncert pri Intersparu na Viču. Špilal bodo Tabu. Juhej. Potem pride na vrsto še dokumentarc o nijh.

Koncert je zastonj, dokumentarec pa ne.

 

 

Če bi radi šli v kino greste lahko v Kolosej. Par oskarjevcev, pa standardni Kolosej nabor cenenih akcij.

 

 

===== MEDMREŽJE =====

20:00 IGLU Teater: Zadnji Videoklic

Gospodarji Zooma, improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana - IGLU, se še zadnjič vračajo s svojo spletno uspešnico ☎️VIDEOKLIC! 🎥

🖥Videoklic🖥 je kolaž improviziranih pogovorov, ki potekajo preko videotelefonije. Sestanki, zmenki na daljavo, intervjuji ... zabavne konverzacije med odštekanimi liki. V dvoje, v troje, včasih tudi solo.
Dogajanje boste s svojimi predlogi (tema pogovora, karakterji, zvrst videoklica, slike za ozadje) preko chata lahko soustvarjali vi, medmrežni spremljevalci!🕸❤️

Še pred Videoklicem pa bodo Zoom zasedli tečajniki in tečajnice Šole gledališke improvizacije IGLU. V tem semestru so se pod mentorstvom Petra Frankla ukvarjali z odnosi in ča je, da svoje znanje pokažejo svetu!

facebook.com/iglutheatre

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.