Srajne u swit

Srajne u swit

Oddaja
2. 11. 2020 - 16.30

Zoom ob 17:00: Kako skrbimo za drevesa v mestih?

Okrogla miza (obvezna prijava, povezava spodaj)

Namen dogodka je povečati zavedanje o koristi mestnih dreves za naše zdravje in okolje ter za blažitev podnebnih sprememb, tako med širšo javnostjo, kot med odločevalci, izpostaviti pomen strokovnega ravnanja z drevesi ter skupaj oblikovati nadaljnje korake za izboljšanje pogojev za načrtovanje in upravljanje mestnega drevja.

Na dogodek ste vabljeni vsi, ki ste zaradi problematike ravnanja z drevesi v mestih zaskrbljeni in želite prispevati k spremembam.

Vabilo s celotnim programom in seznamom govorcev najdethe an tej povezavi -> http://zagovorniki-okolja.si/wp-content/uploads/2020/10/VABILO-KAKO-SKRBIMO-ZA-DREVESA-V-MESTIH-1.pdf?fbclid=IwAR3d9gwlNpEJ1weY6-yJgkmvI2rphh95ixNHaRmNNTcXFgr8nHXtu5JFc0s

Prijava je obvezna na tej povezavi -> https://forms.gle/S9Toi2PxRrx4MPWx6

 

Tubarjeva hiša literature ob 19:00: Ko sem pogledal skozi oči begunca

Po petih letih in 60. ponovitvah posebne, čustvene, izkustvene in pretresljive gledališke igre društva Humanitas, "Skozi oči begunca", vabimo na prav poseben zaključni dogodek. V ponedeljek, 2. novembra, bomo z gosti presenečenja predstavili najlepša sporočila slovenskih otrok in mladine ljudem z begunsko izkušnjo. Pridružite se nam in praznujte z nami tudi vi!

https://www.facebook.com/trubarjevahisa.literature

 

K-MUSIC – Londonski festival nove korejske glasbe

Zastonj na temule linku ob 20:00 (19:00 po grinviču): Novi talenti: Dongyang Gozupa and Dal:um

V jebeno trdi kombinaciji progresive, post-rocka in psihedeličnih možnosti yanggeuma (koresjske citre z metalskimi strunami), ime Dongyang Gozupa, korejsko za »vzhodna visoka frekvenčnost«, daje ključ za njihovo glasbo: markanten, tolkalsko baziran zvok, zgrajen okoli citer. Za fene Jambinai.

Dal:um skozi inovativne interpretacije ustvarjata harmonijo med močno energijo in angelskimi zvoki tradicionalnih instrumetnov (gayageum in geomungo citre)

 

Roulette-ova koncertan serijalka nove glasbe ob 02:00 (20:00 v NY): Darius Jones: We Can Change the Country

»Hotu sm narest komad k reflektira kaos, k ga čutm u družbi, sej veš, kako ne najdemo pravga balansa. Nekak prčakujem da ohka z iskušno umetnosti k to uteleša najdemo par idej in strategij za spupad s tem srajnem k je ukol ns«, pravi avtor.

Ogled možen zastojn na temle linku. Lahko pa tudi kaj donirate. Za manj sranja.

 

Baza slovenskih filmov: https://bsf.si/sl

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness