Vrhunski izbor!!!

Vrhunski izbor!!!

Oddaja
23. 11. 2020 - 16.30

Online ob 17:00 Hiperzaposlovanje STREAM #1: Laborious Relations

SPLETNI PRENOS #1
Moderator: Davor Mišković

Ne glede na to, ali smo brezposelni, samozaposleni, ali delamo v redni službi s polnim delovnim časom, kot uporabniki tehnologije danes delamo nenehno. 

Aksioma je v novembru 2019 predstavila začetek enoletnega programa Hiperzaposlovanje - Družba brez dela, spletno delo in avtomatizacija, ki ga kurirata Domenico Quaranta in Janez Janša. Leto kasneje to izkušnjo zaključujemo z enako naslovljeno publikacijo – zbornikom, ki vključuje besedila Domenica Quarante, Luciane Parisi, Silvia Lorussa, kolektiva !Mediengruppe Bitnik in Felixa Stalderja, ter dela vseh umetnikov, ki so bili del tega programa. 
V sklopu izdaje knjige Aksioma napoveduje dva spletna dogodka z nekaterimi umetniki, ki so prispevali svoja besedila in umetniška dela. V prvem z naslovom Laborious Relations predstavljamo dva izmed njih: Silvio Lorusso in Sebastian Schmieg. 

Lorusso bo za izhodišče vzel svoj esej Umetnost v ekonomiji na poziv in njena temna snov (Gig Economy Art and Its Dark Matter), objavljen v zborniku, ki se osredotoča na lik umetniškega delavca in kritično obravnava uporabo zunanjih izvajalcev (outsourcing) ali storitev množičnega dela (crowdsourcing) v umetniški produkciji. Schmieg bo namesto tega izhajal iz ideje o "delovni inteligenci" ("laborious intelligence"), predstavljeni v njegovem članku za Kulturtechniken 4.0. 

Pogovor bo moderiral direktor reške kulturne organizacije Drugo more Davor Mišković.

 

 Na liniji ob 18:00: Odprtje 36. e-Slovenskega knjižnega sejma

Carmen L. Oven gosti Nika Grafenauerja ter nastopajoče Barbaro Korun, Boruta Gombača in Nušo Ilovar

 

Po liniji ob 18:00: Nataša Živković: Dance and Wellbeing @ CoFestival 2020

Spletni plesni trening
Trajanje: 60 min

➤ Dogodek bo potekal preko platforme Zoom in v angleščini.

Meeting ID: 891 1526 4972
Passcode: 704645

➤ Udeležba je brezplačna.

Na enourni delavnici se bo Nataša Živković z udeleženci osredotočali na povezavo med glasom in telesom. Kot pravi sama, bo z udeleženci ta »eksistencialni inštrument sprostila, razmigala, ogrela, raztegnila, skrčila in ga ozvočili. Kako lahko poslušamo in slišimo telo, kako se giblje glas? Lahko iz mene pride glas, ki ga še nisem slišala in me premakne?«

 

ŠKUC na Zuckerbergovi televiziji: Ropotarnica XVIII/XIX - Nitz (live) / Appulso

Ropoarnica XVIII/XIX bo v znamenju eksperimentalne in meditativne ambientalne glasbe ter poliritmičnih modularnih ritmov, tokrat online.

XVIII

Tine Vrabič (Nitz) se je v zadnjem desetletju zasidral kot eden bolj aktivnih predstavnikov slovenske elektronske scene. Dolgoletni programski vodja in sodelavec Kluba K4, vodja projekta AmbientSoup, član eksperimentalnega dua II/III z Urško Preis, avtor oddaje Senzorama na Radiu Študent ter član novonastale berlinsko pariške agencije in umetniškega kolektiva Rings of Neputne, je samo hiter oris projektov ljubljanskega producenta.

Prvič bo v živo predstavil svoj novi EP, ki bo na ta dan izšel na njegovi založbi AmbientSoup, to pa bo tudi njegova prva samostojna izdaja v omenjenem žanru.

Scenografijo in vizualizacije bo opremila Stella Ivšek (VJ 5237).

XIX

Boštjan Simon -s projektom Appulso raziskuje bogastvo poliritmije s pomočjo pol-modularnega sistema analognih sintetizatorjev in ritem mašin. Ta združuje najboljše lastnosti iz obeh svetov: gnetljivost zvoka pri neposredni ročni manipulaciji modularnih sintetizatorjev, tako kot tudi notranji spomin sekvencerjev in nekaterih nastavitev pri zaključenih sistemih.
S premikanjem pozornosti od enega ritma k drugemu lahko zaznamo njuno medsebojno pozicijo v času in se umestimo v perspektivi, ki ji lahko rečemo "propulzivno ritmično občutje".

Za vizualno podobo bo poskrbela Lina Rica.

19:00 Appulso

20:00 Nitz

 

Baza slovenskih filmov: https://bsf.si/sl

 

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness