Vsebina in forma

Vsebina in forma

Oddaja
26. 5. 2020 - 16.30

Urbano okolje:

Ljudmila, Slovenska 54, ob 18:00: PIFLab: KodoVŽivetja - 3. srečanje skupnosti za live coding

Ljudmila nadaljuje s srečanji skupnosti KodoVŽivetja! Na naslednjem dogodku iz serije srečanj, posvečenim praksam livecodinga, bomo gostili Blaža Pavlico, ki bo predstavil skupek odprtokodnih orodij za livecoding vizualij, namenjenih medmrežnemu pošiljanju ter usmerjanju videa, imenovanih Hydra.
Hydra omogoča živo soustvarjanje vizualij s pisanjem preprostih tekstovnih ukazov. Takoimenovan “mrežni modularni video sintetizator” je razvila programerka Olivia Jack (US/CO), ki je navdih zanj našla v analognih videomodularnih sintetizatorjih, zato je sestavljen iz posameznih bazičnih modulov, ki generirajo in obdelujejo video tok. Za razliko od drugih pristopov za ustvarjanje vizualij lahko, namesto strogega definiranja elementov, video gledamo kot tok podatkov, ki ga s povezovanjem in nizanjem osnovnih funkcij oblikujemo v kompleksne rezultate. Hydra omogoča uporabo na namizju ali pa kar iz brskalnika.
Na srečanju bomo spoznali:
- osnovne ukaze
- pošiljanje videa med več okni
- analizo zvoka
- moduliranje parametrov ukazov preko analize zvoka
- ustvarjanje različnih interaktivnih vizualizacij
Predstavitvi bo sledil krajši livecoding nastop.
Udeležba na srečanju je brezplačna. Udeleženci potrebujejo: računalnik (s poljubnim operacijskim sistemom in z naloženim brskalnikom Chrome). Priporočamo udeležbo z lastnim prenosnikom.
Več info skupnosti KodoVŽivetja:
https://wiki.ljudmila.org/KodoVŽivetja#Prihodnja_sre.C4.8Danja
OPOZORILO: Srečanje v luči trenutnih razmer poteka v posebnih pogojih in bo število udeležencev omejeno. Prav tako bo na samem srečanju s higienskimi ukrepi v skladu s priporočili NIJZ poskrbljeno za okolje, v katerem se boste lahko počutili varne.

 

Švicarija in splet ob 18:00: Okrogla miza POMEN NAGRAD ZA SAMOZAPOSLENE V KULTURI na Slovenskih dnevih knjige

KUD Tivia v okviru Novičnika za samozaposlene v kulturi v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev pripravlja okroglo mizo Pomen nagrad za samozaposlene v kulturi. Dogodek je del festivala Slovenski dnevi knjige.

Sodelujoči: NINA DRAGIČEVIĆ, TOMAŽ KRIŠTOF,  KATERINA MIROVIĆ, TANJA PETRIČ, BORUT SAVSKI in MOJCA ZLOKARNIK. Voditeljica: MARIJA MOJCA PUNGERČAR.

Pogovor se bo prenašal preko aplikacije Zoom. Vendar pa bo izveden v živo, v ateljeju Marije Mojce Pungerčar v Švicariji, ki lahko v fizični obliki sprejme tudi manjšo publiko do pet obiskovalcev. Ostale pa po Zoomu.

Vabljeni k obisku v fizični ali virtualni obliki!

 

Predsoba, ki je tudi kuhinja:

 

FB profil aktivističnega pesnika Dejana Kobana: Bere pesmi. Verjetno. Enkrat danes.

 

Dnevna soba:

Baza slovenskih filmov je đabe.  https://bsf.si/sl

 

Lutkovno gledališče Ljubljana je dalo svoje predstave na net. Najdete jih na tej povezavi: https://vimeo.com/ljubljanapuppettheatre. Treba je malo pobrskati med intervjuji in trailerji ampak se najde.

Skupina EN-KNAP preko svoje spletne strani http://www.en-knap.com/ na ogled postavlja filme, otroške prestave, ob 18:00 pa gibališče – plesne delavnice za najmlajše.

----- Mladina je objavila širok spisek muzejev, ki ponujajo brezplačne virtualne oglede -----

Guggenheim, Louvre, Tate Modern, Van Gogh Museum, Uffizi, Rijksmuseum so le del njih, več jih najdete na povezavi https://www.mladina.si/196595/obiscite-muzeje-virtualno-prek-spleta/?fbc...

 

Knjižnica:

Slovenska kinoteka z veseljem sporoča, da so vrata kinotečne knjižnice in mediateke ponovno odprta.
Knjižnica in mediateka bosta v skladu z upoštevanjem priporočil in smernic delovanja v času pandemije covid-19 odprti po ustaljenem urniku:
Ponedeljek, torek in četrtek od 9:00 do 15:00 
Sreda od 10:00 do 18:00 
Petek od 9:00 do 14:00

Obveščamo tudi, da bo za uporabnice in uporabnike, ki bi se želele/li izogniti neposrednemu prihodu v prostore knjižnice, omogočeno skeniranje predhodno naročenega gradiva (člankov, poglavij knjig ipd.), v skladu s pogoji za prosto reproduciranje avtorskih del (tj. brez privolitve avtorja oziroma drugega imetnika avtorskih materialnih pravic) kot jih določa 50. člen ZASP.

 

Lani s steklom zagrajen balkon:

BORIS Sound System na spletu ob 18:30: Ukrepstival

Ukrepstival se bo predvajal preko YouTube kanala Reggae Box naša želja pa je, da bi razširimo novico okoli druženih omrežij in se povežemo vsi ljubitelju glasbe in kulture. Naj se sliši naš apel, ne le za boljše dni za nas, temveč za vse, ki stojijo z nami! Vse informacije in podrobnosti o dogodku najdete na Facebook povezavi do dogodka UKREPSTIVALà

V prvem paketu ki vam ga predstavljamo, lahko pričakujte popotovanje skozi elektronsko glasbo in pravo »rejv« vzdušje, ki ga tako nestrpno pričakujete in pogrešate. Občutek, kot da ste v vašem najljubšem klubu, ravno na vrhuncu zabave in z mislijo o »afterju«, torej popolnem vikendu, prežetem s plesanjem in še čem, vam bodo pričarali:

– Niplodok Live! (Kvalitat)
– Mayell (LuckIsOn)
– Valentino Kanzyani (LuckIsOn)
– VJ: BEAM TEAM

https://www.facebook.com/events/2507137856264234/

 

Platforme Zoom*, Facebook in YouTube ob 21:00: štream x ŠKUC R.O.P.O.T.: DEŽURNI KRIVCI

Tune in preko platform Zoom*, Facebook in YouTube.

Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije. Od začetka delovanja leta 1996 so izdali štiri studijske plošče in ploščo Izštekani z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte z več videospoti in predstavljene na številnih nastopih, izmed katerih je bendu v štartu dal največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drajva, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti do alternative, post-grungea in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih, so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Imajo ravno pravo dozo bazične rokenrol vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni krivci ne odrekajo surovemu, ostremu in brezkompromisnemu rock zvoku.  

ŠKUC R.O.P.O.T. je zagotovo eden najpomembnejših koncertnih producentov pri nas – deluje od leta 1981 in je doslej organiziral že več kot 200 večjih odmevnih koncertov. Med drugim se lahko pohvali z organizacijo koncertov David Bowie, Lou Reed, Sex Pistols, Bob Dylan, Nirvana, Patti Smith, Kraftwerk, Pearl Jam, Public Enemy, Rage Against the Machine, Siouxsie & The Banshees, Metallica, ZZ Top, Nick Cave & The Bad Seeds, Pixies, Queens of the Stone Age, Laibach idr. R.O.P.O.T.  je vselej, ko

je bilo mogoče, za predskupino tujim izvajalcem povabil domačega, in tudi sicer je z Novim rockom in klubskimi koncerti od začetka promoviral domače bende. Med njimi so tudi Dežurni krivci, ki so že več kot dve desetletji eden najboljših, a tudi po petih odličnih albumih premalo znanih bendov alter-rocka.  

Organizacija: Kino Šiška v koprodukciji s ŠKUC R.O.P.O.T.

 

Kadilnica:

Terase lokalov ponujajo »novo normalnost« po starih cenah.

 

Spalnica: prostor svobode in osebnih bojev. Nocoj priporočena glasbena spremljava: zvok živčne napetosti in srčnega pritiska.

 

 

Če veste za še kej zabavnega kar stisnite mejl na vmesnao@radiostudent.si

izčrpne preglede dogodkov pa najdete tudi tu: https://blog.kulturnik.si/kultura-na-spletu-v-casu-epidemije/

 

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.