BritOFF povečanega črpanja nafte

Aktualno-politična novica
1. 7. 2018 - 12.00
 / BritOFF

V Združenih državah Amerike so v številnih mestih potekali protesti proti priseljenski politiki ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Protesti so potekali pod geslom Družine morajo ostati skupaj, glavna zahteva več deset tisoč protestnikov pa je bila združitev ločenih družin migrantov na ameriško-mehiški meji. Protesti so se odvijali tudi v parku v neposredni bližini Bele hiše, a predsednika Trumpa tam ni bilo, saj je ta vikend zaposlen z igranjem golfa v bližini New Yorka.

Ameriški predsednik Donald Trump si je med partijami golfa vzel tudi čas, da Saudovo Arabijo prosi za povečanje črpanja nafte, da bi ustavili rast cen goriv. Trump je pojasnil, da se je za ta korak odločil zaradi napetosti v Iranu in Venezueli. Saudska tiskovna agencija je potrdila pogovore Trumpa in kralja Salmana, ni pa potrdila Trumpovih navedb, da so Saudijci privolili v črpanje dodatnih dveh milijonov sodov nafte dnevno.

Svetovna nogometna zveza FIFA je srbski nogometni zvezi izrekla kazen v višini 17.300 evrov zaradi političnih in žaljivih transparentov srbskih navijačev na tekmi tretjega kroga skupine E med Srbijo in Brazilijo. Srbija je tako še bolj prepričljivo postala trenutno najbolj kaznovana reprezentanca tega svetovnega prvenstva, saj so se pod drobnogledom FIFE znašli že po tekmi proti Švici. Zaradi žaljivih transparentov in navijaških pesmi je bila srbska nogometna zveza kaznovana s 46.600 evri kazni, zaradi neprimernih komentarjev na sojenje tekme pa sta za 4.300 evrov lažja tudi srbski selektor Mladen Krstajić, ki je želel nemškega sodnika Felixa Brycha zaradi nedosojene enajstmetrovke v korist Srbije poslati na sojenje v Haag, in predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness