BritOFF turkmenskega plina

Aktualno-politična novica
23. 12. 2015 - 10.05
 / BritOFF

Surovinski BritOFF začenjamo v Turkmenistanu, kjer so odprli plinovod, ki povezuje jugovzhod države z zahodnim delom. Na jugovzhodu se nahajajo največje zaloge zemeljskega plina v Turkmenistanu, novi plinovod pa naj bi bil del infrastrukture za transport tega energenta v Evropo, ki se bo raztezala še preko Azerbajdžana, Gruzije in Turčije. Evropska komisija pričakuje prve pošiljke turkmenistanskega plina po tej poti v letu 2019.

Proizvajalec električnih avtomobilov Tesla motors, ki v ameriški zvezni državi Nevada gradi največjo tovarno baterij na svetu, ima težave z dobavo litija. Podjetje želi z lastno tovarno znižati ceno baterij, a zaradi načrtovanega velikega obsega proizvodnje in naraščujočega povpraševanja po osnovni surovini za baterije ne najde ustreznega dobavitelja. Večina svetovnih zalog litija se nahaja v Čilu, Argentini in Boliviji.

Indijsko podjetje Tata Steel, ki ima v lasti večji del britanske jeklarske industrije in ki je že pred časom napovedal odpuščanje delavcev, se je lotil odprodaje nedobičkonosnih obratov. Prodal naj bi dve jeklarni v škotskem mestu Lanarkshire. Kupil naj bi ju mrhovinarski sklad Greybull Capital.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness