2. 10. 2014 – 9.05

BritOFF umazanih

Današnje grešne kozle začenjamo v Essnu, kjer so iznašli nov način izkoriščanja ljudi. Alkoholiki in odvisniki od trdih drog bodo v zameno za pospravljanje ulic ter pobiranje smeti prejeli plačilo 1,5€ na uro, topel obrok, cigarete in še tri piva po končanem delu. Po besedah koordinator projekta Oliver Balgar, akcija posameznike ponovno vključi v družbo s tem, da žgane pijače nadomesti s pivom. Bistroumna rešitev poleg mizerne plače spregleda dejstvo, da to stori tako, da poustvarja njihovo podobo izmečka. Nedvomno pa se bodo ob pogledu na dno, ki se prostituira za evro in pol dobro počutili zgledni meščani, misleč, da sami nikoli ne padejo tako nizko, saj so za razliko od pijancev kulturni.

Konservativna avstralska vlada, s premierjem Tonnyem Abbotom na čelu je zagnala paniko pred prikaznijo bližajočega se kalifata. Krizne razmere, povzročene s strani stalne grožnje okrutnih islamistov pa seveda zahtevajo red in disciplino. Zato je bil zdaj še uradno potrjen zakon, ki žvižgačem in novinarjem, ki puščajo podatke o posebnih operacijah obveščevalne službe, namenja do deset let zapora. Zakon, ki ga zahteva grozeči kalifat, poleg kazni za izdajalce, predvideva prepoved potovanja avstralskim državljanom na območja, ki jih vlada razglasi za prepovedana.

Na srečanju med Izraelskim predsednikom Benjaminom Natenyahujem in predsednikom združenih držav Barackom Obamo je prvi posvaril slednjega, da naj v primeru sklepanja jedrskih sporazumov z Iranom, temu onemogočil izgradnjo nuklearnega orožja. Povedano brez olepševanja, onemogoči naj jim vsak dostop do jedrske energije. Iran naj bi bil po Benjaminovih besedah še strašnejši od v prejšnji novici omenjene črne ovce, Islamske države. Ob strašenju pred zlobnimi perzijci, katerih politika sicer sploh ni iracionalna je Izrael sicer v večinoma arabskem vzhodnem Jeruzalemu potrdil izgradnjo 2600 domov, kamor se bodo kot običajno vselili Judje.

Dobri premier, mož beseda, veliki duhoven Miro Cerar se zaveda, da je nadvse pomembno kako nas vidi bližnji. Treba je vzdržati suvereno pozicijo, stati za svojimi odločitvami, če želimo, da nas drugi pripoznajo za verodostojne. Iz tega seveda sledi, da se mora privatizacija seznama petnajstih podjetij, med katerimi je tudi Telekom izpeljati do konca! Da bo dokazal, da njegova suverenost presega pričakovanja, bo seznam v kratkem še razširil. Ker od ljudstva izvoljeni, moralni in verodostojni premier ne mara skrivaštva, značilnega za despotizem starega režima, bo seveda vse postorjeno na budnih očeh njegovih ovčic. 

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.