5. 4. 2017 – 10.05

Diktature BritOFF

OSMA



Komisija Združenih narodov za preiskave v Siriji je sprožila preiskavo včerajšnjega domnevnega kemičnega napada na mesto Kan Šejkun, ki je pod nadzorom sirskih upornikov. V zračnemu napadu naj bi umrlo več deset civilistov, komisija pa po navedbah Združenih narodov trenutno preučuje domnevno uporabo kemičnega orožja in okoliščine dogodka. Bela hiša je za dejanje že okrivila režim Bašarja al Asada, ki krivdo zanika, Francija in Velika Britanija pa sta za danes sklicali nujno sejo Varnostnega sveta Združenih narodov.

V več srbskih mestih se nadaljujejo shodi proti diktaturi. Več tisoč pretežno mladih je na ulicah Beograda, Novega Sada, Niša in drugih manjših mest že drugi večer zapored izrazilo nasprotovanje zmagi premierja Aleksandra Vučića na nedeljskih predsedniških volitvah, do katere je po njihovem mnenju in mnenju opozicije prišel v nedemokratičnih razmerah in na sporen način. Protestni shodi, organizirani preko družbenih omrežij in za zdaj brez strankarske simbolike, so zaenkrat potekali mirno in brez incidentov, čeprav so oblasti že prvi večer v središče Beograda poslale okrepljene policijske vrste.

Domžale so po pričakovanjih dobile prvo tekmo polfinala pokalnega tekmovanja proti drugoligašu Krki in si z rezultatom 2:0 pred povratnim srečanjem v Novem mestu priigrale solidno razliko. Zanimivejši obračun naj bi nas nocoj čakal v Stožicah, ko si bosta pred revanšo naslednji teden v Ljudskem vrtu čim boljše izhodišče skušala pripraviti Olimpija in Maribor. Prva bo s tretjim trenerjem naskakovala sploh prvo spomladansko zmago na uradnih tekmah.  

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.