IS_IS_IL BritOFF

Aktualno-politična novica
21. 4. 2019 - 10.55
 / BritOFF

Znani so detajli včerajšnje repatriacije skupine posameznikov iz Sirije na Kosovu. Tamkajšnje oblasti so potrdile, da je na letališču v Prištini pristalo 110 ljudi, večinoma ženske in otroci, a tudi štirje moški, ki so obtoženi bojevanja na strani Islamske države. Do repatriacije je prišlo s pomočjo in, sodeč po odkritih simpatijah kosovskega državnega vrha do ZDA, po navodilih ameriških oblasti. Četverica je bila takoj po pristanku pridržana in čaka na sojenje. Uradno naj bi okoli 300 državljanov Kosova potovalo v Sirijo od začetka tamkajšnje državljanske vojne leta 2012.

Nadaljujejo se protesti v Srbiji in Črni gori. S parolama "1 od 5 miliona" in pa "Odupri se" je ponovno na ulicah obeh prestolnic korakalo več tisoč ljudi. V Podgorici protestniki pozivajo razkritje celotne korupcijske afere, ki je zamajala vlado, prav tako pa se pojavljajo vse glasnejši pozivi po zamenjavi vodstva javne radiotelevizije RTCG. V Beogradu se politično vse bolj formira tudi politična opozicija, eden glavnih obrazov med protestniki, Dragan Đilas, pa je ta konec tedna prvič demonstriral kot predsednik novoustanovljene Stranke svobode in pravičnosti.

Dosti bolj napeto je bilo v Parizu, kjer so Rumeni jopiči dobili nov zagon. Več sto milijonov evrov, ki so bili zbrani za obnovo izgorele cerkve Notre-Dame, je med mnogimi nezadovoljnimi državljani porodilo vprašanje "Kaj pa revni?" Policija je odgovorila silovito in demonstrante napadla s solzivcem, sto pa jih je tudi pridržala. 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness