Napovedane aretacije BritOFF

Aktualno-politična novica
17. 4. 2015 - 9.05
 / BritOFF

V Atenah je več kot 5.000 ljudi protestiralo proti zaprtju rudnika zlata v bližini kraja Skuries na turističnem polotoku Halkidika. Vlada Aleksisa Ciprasa je zaradi številnih nasprotovanj rudniku začasno ustavila njegovo posodabljanje in napovedala, da bo projekt znova premislila. Rudnik v obnovi, ki že vse od začetka obnove deli grško javnost, naj bi bil dokončan in z delovanjem začel prihodnje leto, kanadsko podjetje Eldorado Gold, ki je rudnik prevzelo leta 2012, pa naj bi vanj vložilo že dobro milijardo evrov. Ob rudarjih in njihovih podpornikih so ulice grške prestolnice zavzeli tudi zagovorniki zaprtja rudnika na Halkidiki. Med skupinama je prišlo do spopadov, zato je morala posredovati policija.

Srbske oblasti so v primeru obiska kosovskega zunanjega ministra in dolgoletnega premiera Hashima Thacija v Beogradu napovedale njegovo aretacijo. Kot je poudaril srbski notranji minister Nebojša Stefanović, za nekdanjega poveljnika Osvobodilne vojske Kosova zaradi domnevnih vojnih zločinov med vojno na Kosovu med letoma 1998 in 1999  v Srbiji še vedno velja zaporni nalog, ki ga srbska policija po besedah ministra ne namerava ignorirati. Thaci je svoj obisk v Beogradu napovedal v okviru mednarodne konference, ki jo bo srbska prestolnica gostila prihodnji teden.  

Italijanska nogometna zveza je prvoligaša Parmo zaradi neizplačevanja plač fuzbalerjem ponovno kaznovala z odvzemom prvenstvenih točk. Za Parmo, ki so ji tokrat na prvenstveni razpredelnici brisali 4 točke, je bila to že tretja tovrstna kazen zaradi finančne nediscipline. Italijanski prvoligaš iz Emilije-Romanje je sicer že precej časa v finančni agoniji, po navedbah nekaterih italijanskih medijev naj bi dolgovi kluba znašali že več kot 200 milijonov evrov.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness