S L O V E N I J A

Aktualno-politična novica
19. 6. 2017 - 10.05
 / BritOFF

1005

Prijatlji! Odrodile so trte vince nam sladkó. Kot vsak ponedeljkov jutranj’c tudi danes z vami neuradni list, kjer preučujemo predloge zakonov, predpise v pripravi, sodbe in tako dalje. Danes recitiramo rahlo predelano pobudo poslanke Nove Slovenije, prelepe, žlahtne rožice, Ljudmile Novak.

Komú narpred veselo zdravljico, bratje! čmo zapét'! Spoštovani, že večkrat sem na različnih ravneh in ob številnih priložnostih izpostavila pomanjkanje domovinske vzgoje v slovenskem šolskem sistemu, zaradi česar opažamo pomanjkanje domovinske zavesti pri mnogih mladih slovenskih državljanih. Mladenči, zdaj se pije zdravljica vaša, vi naš up; ljubezni domačije noben naj vam ne usmŕti strup;

Živé naj vsi naródi. Želim, da bi vsi slovenski državljani ne glede na narodno pripadnost doživljali Slovenijo kot svojo domovino in prostor sožitja, kjer lahko v miru, svobodi in na demokratičen način uresničujejo svoje potrebe in dosegajo svoje življenjske cilje. Prost bo vsak, ne vrag, le sosed bo mejak!

De oblast in z njo čast, ko préd, spet naša boste last, se zavzemam za spodbujanje ljubezni in spoštovanja do domovine, naroda, države in njenih simbolov, kulture, kulturne dediščine, izročila ter krščanskih in obče človeških humanih vrednot. Krščanski demokrati smo ponosni na svojo državo, kulturo, jezik in naravne lepote naše domovine. Dókaj dni naj živí vsak, kar nas dobrih je ljudi!

Zaradi vsega naštetega dajem pobudo, da Republika Slovenija vsakemu paru, ki v Republiki Sloveniji sklene zakonsko zvezo, po končanem poročnem obredu podari slovensko zastavo. Menim, da bi na takšen način država izkazala večjo pozornost do mladoporočencev, hkrati pa bi jih spodbudila k izobešanju slovenske zastave ob državnih praznikih, da edinost, sreča, sprava k nam naj nazaj se vrnejo;

Novi zakon, novi dom in nova zastava za večjo pripadnost domovini. Z majhnimi finančnimi sredstvi bi dosegli velike pozitivne učinke za večjo domovinsko zavest, ker zdaj vas kakor nas, jo sŕčno bránit kliče čas!

Nazadnje še, prijatlji, kozarce zase vzdignimo v upanju, da boste člani Vlade sprejeli mojo pobudo z naklonjenostjo.

 

0805

Rekordno nizka 42-odstotna udeležba, izredno stanje in prepričljiva zmaga stranke aktualnega predsednika. Francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu se po drugem krogu parlamentarnih volitev nasmiha absolutna večina v spodnjem domu potem, ko je njegova stranka Republika naprej! gladko presegla mejo 289 sedežev, ki predstavlja polovico vseh mandatov. Demokratična revolucija v živo.

Južno od sirske Rake je ameriško lovsko letalo sestrelilo lovca sirskega letalstva. Ameriška vojska je incident potrdila in pojasnila, da je do sestrelitve prišlo v okviru obrambe s strani ZDA podprtih enot, ki v veliki meri že oblegajo prestolnico Islamske države. Sirska vojska nasprotno trdi, da je bil njihov lovec del operacije proti Islamski državi, sestrelitev pa so označili za način spodkopavanja, po njihovih besedah, edine kopenske sile sposobne boja proti terorizmu v Siriji.

Svoj prispevek v boju vseh proti Islamski državi je dodal še Iran. Tamkajšnja revolucionarna garda je potrdila izstrelitev več raket srednjega dosega na oporišča Islamske države na vzhodu Sirije kot povračilo za teroristični napad sedmega junija v iranski prestolnici Teheran.

Poljak Rafal Majka, član ekipe Bora Hansgrohe, je zmagovalec štiri-etapne kolesarske dirke po Sloveniji, potem ko je brez večjih težav obranil zeleno majico vodilnega, ki si jo je prisvojil dan prej na ciljnem vzponu na Roglo. Uspeh nemške ekipe je dopolnil Irec Sam Bennett, ki je po zmagi na uvodni etapi, s konkurenco pometel tudi v ciljnem šprintu na novomeškem Glavnem trgu.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness