23. 1. 2017 – 10.00

V paci ZGD in referendum

Spoštovani poslušalci, cenjene poslušalke. V britoffu Neuradni list vsak ponedeljek obdelujemo zakonodajne polizdelke ter sveže naribano sodno prakso.

Že drugi teden zapovrstjo obdelujemo odločitve vrlih sodnikov in sodnic. Tokrat o aktualnih precedensih upravnega sodišča. Slednje je v upravnem sporu med Civilno iniciativo proti migrantskemu centru v Beli krajini in črnomaljsko občino razsodilo v prid iniciativi ter tako dopustilo referendum o migrantskem centru v Beli krajini. Spomnimo, Občina Črnomelj je pobudo Civilne iniciative za razpis referenduma o namestitivi tako imenovanega migrantskega centra v regijo zavrnila. Upravno sodišče je tako razveljavilo sklep županje, s katerim je ta anulirala pobudo, saj je  imela pobuda vse potrebne formalne predpostavke.

Popravlja se eden od temeljev kapitalističnih razmerij v našem podalpskem raju, in sicer Zakon o gospodarskih družbah. Bolj kot ne gre za uskladitev zakonodaje z evropskimi direktivami, sprememba pa bi uvedla tudi pomembno možnost vlade, da odloča o blagovni znamki Republike Slovenije, torej grbu, himni in imenu. Uporabo slednjih bi lahko tudi prepovedala če bi se jim zdela žaljiva. Toliko o prostem trgu.

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.