Vroče na ledeni ploskvi

Aktualno-politična novica
16. 10. 2018 - 10.05
 / BritOFF

1005

Izjava

Dobro jutro, dober dan. Poslušate lokalni BritOFF aktualnopolitične redakcije Radia Študent. Kar ste slišali na uvodu, je bil glas zdaj že nekdanjega župana najvzhodnejše mestne občine na Slovenskem Antona Štihca. Kot župan Murske Sobote, se je Štihec konec novembra 2013 odločil, da uvede rubriko Županov video kotiček na YouTube kanalu občine. Župan Štihec je prvo epizodo izkoristil za napoved odprtja drsališča na Trgu kulture.

Štihec je že leto kasneje ostal brez stolčka, ko ga je v drugem krogu lokalnih volitev z nekaj več kot 700 glasovi razlike premagal magister Aleksander Jevšek. Konec 2015 je novi župan prekinil s snemanjem Županovega kotička, zdaj pa je ogrožena še druga zapuščina bivšega župana - drsališče na Trgu kulture.

Drsališče sicer ostaja, le lokacija se menja, in sicer se ledena ploskev seli na Drevored Martina Luthra. Razlog za to selitev so kakopak nejevoljni sosedje, ki jih je motil hrup v minulih zimah. Na občini pravijo, da so pripravljeni drsališče preseliti nazaj naslednje leto, če bodo ustrezni razlogi za to.

K temu vse glasneje težijo gostinci na trgu. Ti so zaskrbljeni zaradi izpada prihodkov ob selitvi drsališča. Pravijo, da so v to zgodbo vložili preveč lastnih resursov. Katerih natančno, ni prepričan župan, ki jim odgovarja, citiramo: “Da pripelje dogodke, kot je recimo Soboško poletje, pred gostilno, pred vrata. Gostilničar pa ponudi pijačo in kasira.” Konec citata. Župan je dodal, da bodo gostinci lahko opravljali svojo dejavnost tudi na novem placu, a bo za to treba plačati. Gostinci so v pismu dodali še obtožbe, da občina stvari na trgu dela “amatersko” ter da jim zaradi slabe organizacije in izbora nastopajočih ter slabega vremena ne bodo poravnali računov Soboškega poletja 2018. Če jih župan ne bo poslušal, bodo prihajajoče Soboško poletje bojkotirali. Drsalna sezona v Soboti se začenja za Miklavža.

 

0805

Nemški zvezni urad za cestni promet je proizvajalcu avtov Opel naložil odpoklic 95 tisoč vozil zaradi domnevnih kršitev pri meritvah izpustov. Urad Opel obtožuje, da je v dizle vgradil programsko opremo, ki je navidezno zmanjševala izpuste. S podobnimi obtožbami in tudi obsodbami so se v minulih letih soočali tudi pri Volkswagnu, ki je plačal že več visokih denarnih kazni.

Gambijski predsednik Adama Barrow je pozdravil začetek dela 11-članske komisije za resnico. Komisija, ki sledi vzoru iz post-aparthaidovske Republike Južne Afrike, bo zadolžena za raziskovanje številnih ugrabitev, mučenj in posilstev, ki naj bi bili zagrešeni v času 22-letne vladavine bivšega predsednika Yahye Jammeha. Ta se trenutno nahaja v Ekvatorialni Gvineji v zavetišču še enega dolgoletnega vladarja Teodorja Obianga.

Dva tedna po končanem svetovnem prvenstvu so slovenski odbojkarji dokončno izvedli, katero mesto so sploh zasedli. Po uspešni pritožbi Francije na končne izide je tako postalo jasno, da so Slovenci zdrsnili tri mesta na končno 12. mesto. Napaka je bila v tem, da sistem ni uporabljal novega načina razporejanja ekip, ki daje večjo težo številu osvojenih točk kot medsebojnim tekmam.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness