Zate.

Aktualno-politična novica
22. 1. 2018 - 10.05
 / BritOFF

1005

Cenjeno poslušalstvo, poslušate Neuradni list, tematski BritOFF aktualnopolitične redakcije RŠ-a. Datum je 22. januar volilnega leta 2018-ega. Kampanjo pred kampanjo je tako že odprla Slovenska demokratska stranka, in sicer z reklamnimi napisi, ki obljubljajo, da bo SDS naredila red v zdravstvu ali pa zavarovala meje. Zate. Da, prav zate, dragi poslušalec.

Da pa ne ostane le na panojih, so pri SDS obljube prenesli na A4 papir, Times New Roman, velikost 12, črno na belem, dostopno v pdf obliki. Zate.

No, in kako misli SDS zavarovati Slovenijo? Oziroma, zakaj se ji to zdi nujno? Zaradi teroristov, kakopak. Pa ne samo njih. Kot veleva dokument, se je “vzporedno s terorizmom praktično v vseh državah, v katere je prišlo večje število migrantov, močno povečala tudi stopnja nasilja, ropov in posilstev. Nazoren je primer Švedske, ki se je iz nekoč ene najbolj varnih držav v le nekaj letih spremenila v državo z najvišjim številom posilstev na število prebivalcev. Število ropov in tako imenovanih »no go« con, ki jih obvladujejo migranti, pa drastično narašča.” Dokazov za te trditve ne podajo. Bolje, da jim verjameš. Vendarle gre zate.

Seznam obljub o varovanju Slovenije pravi, da bo vlada pod vodstvom SDS “na južni meji Slovenije dosledno izvajala schengenski mejni režim. Varovanje meje bo policija izvajala v sodelovanju s slovensko vojsko in po potrebi tudi s pomočjo mednarodnih enot za te namene.” Mogoče pridejo tudi modre čelade UNMISLO - United Nations Mission in Slovenia. Zate.

“V sodelovanju z Ministrstvom za pravosodje bomo sprejeli novelo Kazenskega zakonika, ki bo vsako sodelovanje, novačenje ali pomoč teroristom, terorističnim skupinam ali državam, opredelila kot kaznivo dejanje, ki bo ostro kaznovano.” Slednje je sicer že kaznivo po 103. členu Kazenskega zakonika. “V tem smislu bodo obravnavani in kaznovani tudi vsi povratniki, ki so se borili ali kakorkoli drugače sodelovali s samozvano islamsko državo.” Tudi že kaznivo po 108.a členu KZ. “Organizacije, ki kakorkoli podpirajo ali zagovarjajo teroristična ali kazniva dejanja, bodo prepovedana.” Mhm, tudi že v Kazenskem zakoniku. 109. člen.

“Po vzoru številnih, tudi muslimanskih držav, bo uvedena prepoved nošenja burk in nikaba.” Samo toliko, da ne pozabimo na koga mislimo, ko govorimo o varnosti Slovenije.

Nova ureditev bo potrebovala tudi policijo, ki pa trenutno po mnenju SDS ni ustrezna. Sploh pa ne na področju kriminalističnega dela le-te. Tam SDS ugotavlja, “da se ob prehodu iz nekdanjega totalitarnega režima v demokratično družbo ni v celoti očistila številnih ideološko zaslepljenih policistov. Kriminalistični del nekdanje Ljudske milice, katerega glavna naloga je bilo varovanje režima, se ni uspel v celoti preoblikovati v sodobno politično neobremenjeno kriminalistično policijo, kot je običajno v demokratični družbi. Celo več. V sestavo kriminalistične policije so se prezaposlili celo nekateri pripadniki Službe državne varnosti, naslednice zloglasne UDBE. Tako lahko med današnjimi kriminalisti še vedno najdemo tudi take, ki zagovarjajo nekdanji komunistični režim, in take, ki imajo v svojih pisarnah še vedno obešene slike diktatorja Tita.” 

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness