8. 3. 2013 – 17.00

Klub K4 zapira svoja vrata - za zmeri?

Audio file

Novo vodstvo Zavoda K6/4 je javnost v sredo obvestilo o začasnem zaprtju kluba K4, saj, da druge poti za finančno sanacijo zavoda ne vidijo. Neuradno naj bi se rdeča številka gibala okoli 400.000 evrov. Glede nedavnega dogajanja okrog zavoda K6/4, v okviru katerega sicer delujejo še Galerija Kapelica, Kiberpipa in kavarna Metropol, omenimo, da je svet zavoda lansko poletje izdal razpis za novega direktorja zavoda, saj je dotedanjemu direktorju, Milošu Krajncu, mandat potekel. Na razpis se je prijavilo pet kandidatov, med njimi ni bilo Krajnca, za edinega ustreznega pa se je prepoznalo Aleša Logarja, nekdanjega funkcionarja pri Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani. Na svetu zavoda ni dobil dovolj glasov, razpis se je ponovil, nanj pa sta se odzvala dva kandidata, med njima ponovno Aleš Logar. Tokrat je bil potrjen in sredi februarja tudi nastopil funkcijo direktorja Zavoda K6/4. Omenimo, da je bil imenovan zatem, ko se je sestava zavoda spremenila. Z volitvami in novim vodstvom v Študentski organizaciji je ta v svet zavoda imenovala nova člana, ki v njemu predstavljata interes ustanovitelja, torej Študentske organizacije Univerze v Ljubljani. Novo vodstvo je malodane skozi noč med drugimi odpustilo računovodjo zavoda, natakarje v kavarni Metropol, piarovko kluba K4 in izvedlo rošado glede skrbnika za gostinstvo v 4-ki. Poleg Aleša Logarja sta del nove ekipe tudi Alan Nikola Rajkovič, prav tako nekdanji študenski funkcionar, ki naj bi vodil klub in v njem skrbel za pijačo, in Milan Gregorn, ki je imenovan na mesto programskega vodje kluba K4. 

Več v pogovoru z Dinom Laličem, do nedavnega koordinatorjem programskega sveta K4, Aldom Ivančićem, enim od osrednjih akterjev na alternativni sceni v osemdesetih, in Juretom Potokarjem, ki je bil koordinator programov Centra interesnih dejavnosti mladih v času, ko je bil klub legaliziran. 

Zadnji dogodek Kluba K4 v režiji odhajajoče ekipe, Gumitwista, Lost Tapes in Radia Študent se bo zgodil 15. marca, ko bosta prizorišče obiskala nizozemski acid house prvak Legowelt, norveški DIY pustolovec DJ Sotofett in domači acid live trio Niplodok.

 

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.