Sončni kralj s prvostopenjsko obsodbo

Mnenje, kolumna ali komentar
27. 10. 2021 - 16.00

Na še eno sredo, ko se bo na trgih v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu, Murski Soboti, Celju, Kopru, Velenju, Postojni, Trbovljah in Kočevju, kamor danes na protest vseh protestov ne glede na rekordne številke vsak dan odkritih novo obolelih za covidom-19 proti PCT ukrepom vabita stranka Resni.ca in njen predsednik Zoran Stevanović, bolj kot viteška moč naroda izkazovala viteška moč oziroma oborožitev pripadnikov posebnih enot domače policije, je Okrajno sodišče v Velenju nekako vendarle potrdilo, da Slovenija še pač ni Poljska ali Madžarska, v katerih o neodvisnosti sodstva in sodne veje oblasti od vladajočega političnega razreda strank Zakon in red ali Fides preprosto ne moremo več govoriti.

Če je sicer gospodarski minister brez vsakega talenta za politiko in prvak na smetišče novejše politične zgodovine obsojene stranke SMC Zdravko Počivalšek prav tako danes kar na Twitterju priznal, da glede na več kot 3000 potrjenih okužb z novim koronavirusom naraščajočih številk ne smemo več ignorirati in da je šele danes pravzaprav, kot pravi, naročil strožji nadzor pogojev PCT v lokalih, torej da je tako on sam kot drugi ministri in celotna tretja vlada Janeza Janše do sedaj naraščajoče številke okužb z novimi koronavirusom očitno ignorirala, je Okrajno sodišče v sicer res tradicionalno rdečem oziroma SD Velenju na pobudo odvetniške družbe Pirc Musar & Lemut Strle, a v imenu stranke Socialnih demokratov predsednika vlade in sončnega kralja desnega pola slovenskega političnega prostora Janeza Ivana Janšo v odsotnosti in zaenkrat še pač nepravnomočno obsodilo zaradi njegovih na omrežju Twitter objavljenih javnih izjav, povezanih z lastništvom vile na Levstikovi 15 v Ljubljani, kjer ima SD svoj sedež, in razsodilo, da mora Janša stranki SD zaradi neresničnih navedb ter namernega razširjanja laži plačati 10.000 evrov odškodnine s pripadajočimi zamudnimi obrestmi in se v 15 dneh javno opravičiti na tem istem Twitterju.

Navedek. Tožena stranka, Janez (Ivan) Janša, se opravičujem tožeči stranki, stranki SD, za neresnične zapise na družbenem omrežju Twitter o tem, da SD posluje iz ukradene judovske vile na Levstikovi 15 v Ljubljani. Ta vila ni bila ukradena in je SD lastništvo na njej pridobila na zakonit način. Konec navedka. To je opravičilo, ki ga je po nareku prvostopenjskega okrožnega sodišča v Velenju dolžan ta čas pač že tretjič in poslednjič predsednik vlade pri nas Janez Janša objaviti na omrežju Twitter, ki sicer velja za najmočnejše orodje in besedno orožje tega wanna be sončnega kralja naroda po meri in okusih na skrajno desno polje političnega prostora umeščajoče se stranke SDS. Seveda so sledilci predsednika vlade, ki se je tudi v tem sodnem primeru posluževal sicer svoje po nareku odvetniške pisarne z vsem živim drugim samo pa ne Janezom in njegovimi tekočimi primeri zaposlenega Francija Matoza že uveljavljene taktike izogibanja sodni pošti, ostali prikrajšani za dejstvo, da bi izpod Janševih prstov ali iz njegovih ust videli ali slišali, da se tako neprimerno temu predvolilnemu duhu komer koli, še posebej pa zaenkrat še največji opozicijski stranki in za potrebe lastnega volilnega telesa glavni ideološki nasprotnici, opravičuje.

Namesto opravičila, ki res še ni pravnomočno in ga bosta obtoženec in njegova hišna odvetniška pisarna, takoj ko bo kaj več časa, kar pa bo po naslednjih rednih ali pač izrednih državnozborskih volitvah prihodnje leto, očitno izpodbijala na višjih sodnih instancah, se je – vsaj v očeh svojih največjih sledilcev in oboževalcev, ki mu še tako očitno laž pač verjamejo na besedo – sončni kralj pod stranko SDS izginulega desnega političnega pola Janez Ivan Janša ponovno izkazal. Da gre za prakso sodišča v Velenju, ki je napakirano s klientelistično paleto članov ali simpatizerjev Socialnih demokratov in ki izreka sodbe brez obravnav in brez možnosti obrambe, je zapisal, in salve odobravanja požel s trditvijo, da je – da bi bila farsa popolna, v tem konkretnem primeru to sodišče odločalo o tožbi Socialnih demokratov in da česa podobnega niso počela niti vojaška sodišča v bivši SFRJ.

Res sicer je, da ima ta naš sončni kralj Janez Ivan Janša – ki se lahko francoskemu kralju Ludviku XIV. v tej vlogi približa le z nastopom v predstavi baleta, pa čeprav bi rad tako kot ta posegal v vsakdanje življenje navadnih ljudi, ki bi imeli natančno predpisane obleke, plače, vedenje in verovanje, njegova moč pa bi tako kot moč Ludvika XIV. postala tako rekoč absolutna, države pa ne bi bilo več treba deliti z vrhovnim sodiščem, plemiči ali protestanti – z vojaškimi sodišči nekdanje SFRJ nekaj izkušenj, oboževalcem pa vseeno zamolči zgodovinsko dejstvo, da so ta vojaška sodišča takrat pač nekoliko manj komplicirala, kot je do pravnomočne pravice in zadoščenja tudi v primeru stranke SD zoper predsednika vlade in stranke SDS komplicirano priti znotraj samostojne slovenske sodne veje oblasti. Toda tako to gre. Janez Janša in hišni odvetnik njegove stranke in vsake vlade Franci Matoz bosta zoper prvostopenjsko razsodbo Okrajnega sodišča v Velenju, da je Janez Janša kriv, ker na omrežju Twitter objavlja neresnične navedbe o ukradeni vili, v kateri je na Levstikovi ulici v Ljubljani sedež Socialnih demokratov, gotovo uporabila in izrabila vsa pravna sredstva. V vsakem primeru pa z nadaljnjo taktiko nesprejemanja sodne pošte vsaj poskrbela, da bo ta sodna zadeva prišla v nadaljnjo sodno obravnavo šele po naslednjih rednih ali pač izrednih državnozborskih volitvah prihodnje leto, ko Janez Janša zaradi vseh teh odloženih sodnih postopkov pač ne bo več niti poskušal še naprej biti sončni kralj in edina ter ena sama mandatarska opcija slovenske politične desnice.

ODPOVED: Tudi za tokratni N-euro moment sem z dejstvom, da država Slovenija še ni ne to sem jaz sončni kralj Janez Janša ali pač Poljska in Madžarska, v zobeh poskrbel Tomaž Z.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

vsakič ko vidim ta thumbnail mislim da je cover od Pablo Honey

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.