Avstrijska državna pogodba 60 let kasneje

Aktualno-politična novica
14. 5. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

Jutri bi preteklo 60 let od ratifikacije Avstrijske državne pogodbe, s katero je bila vzpostavljena suverena in samostojna Avstrija. Pogodbo so podpisale zavezniške sile Francija, Sovjetska zveza, Velika Britanija in Združene države Amerike. Jugoslavija je k pogodbi pristopila novembra istega leta 1955, decembra pa so Avstrijo zapustile sile, ki so jo ob osvoboditvi zasedle.

Nedavno je bila v naš parlament vložena pobuda o notifikaciji Avstrijske državne pogodbe. 120 pobudnikov misli, da je skrajni čas za notifikacijo avstrijske državne pogodbe, saj bi morala to Slovenija storiti že davno. Slovenija je po naši temeljni ustavni listini naslednica Socialistične federitivne republike Jugoslavije. Ta listina Slovenijo zavezuje, da bi morala notificirati mednarodne pogodbe, ki jih je podpisala Jugoslavija.

Podrobnosti okrog pobude in same Avstrijske državne pogodbe sta z nami delila pravnik Ivan Kristan, eden izmed pobudnikov, ter Marjan Šturm, predsednik Zveze slovenskih organizacij.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Čujte, zakaj pa bi nekdo v imenu RS, speljal notifikacijo ADP, če pa je ja povsem jasno, da Slovenija že dolgo ni (več) država in, ker že dolgo ni več država (državljanstvo je tu torej zgolj še nekakšen "statusni simbol" za nekatere) je povsem razumljivo, da je notifikacija omenjene pogodbe v imenu RS traparija. Predlagam, da namesto tega RS postane JZ dežela velike Avstrije, ki bo vkup z Veliko Nemčijo vnovič, kot že v sijajnih časih prezgodaj rajnke AO, imela neposreden dostop do Hadrijanove luže. Mislite, da bo kdo čez 100 let pogrešal slovenščino?? Pa kaj še, saj gre za prežitek staroslovenščine, ki jo je okužila staroslovanščina, zato bo odnekihnovihdob tule dežela vnovič govorila venetščino. gkjflgljf!

Nimamo niti za burek, ti bi pa kar notifikacijo speljal... Ljudje vlečejo velike pare, da sedijo na stolčkih, in oni so tisti, ki bi morali to uredit.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness