Make Slovenia great again*

Aktualno-politična novica
8. 4. 2019 - 17.31
 / OFFsajd

V soboto je v Ljubljani potekal prvi kongres stranke Domovinska liga, krajše DOM, na katerem so izvolili predsednika Bernarda Brščiča, za podpredsednico pa nekdanjo članico SDS Lucijo Šikovec Ušaj. Moto nove stranke je izvirni ‘Najprej Slovenija’, kar po besedah predstavnikov stranke nakazuje njihovo osredotočenost na dobrobit in pravice Slovencev. Ob tem poudarjajo predvsem, da Evropo in Evropejce napadajo od zunaj in od znotraj in da se bojijo za obstoj avtonomne evropske kulture. Stranka, ki jo večinoma sestavljajo nekdanji člani desnih političnih strank, bo v evropskem parlamentu sodelovala z nativistično politično skupino, ki jo te dni v Italiji pripravlja italijanski notranji minister Matteo Salvini.

Kaj je in kaj ni Globalni dogovor Združenih narodov o varnih, urejenih in zakonitih migracijah
 / 23. 11. 2018
Brščič pravi, da je čas, da tudi Slovenija dobi politično opcijo, ki bo ohranila slovenski narod in ga zaščitila pred poskusi globalistov, da bi africizirali Evropo. Ob tem Evropsko unijo primerja z nekdanjo Socialistično republiko Jugoslavijo in poudarja,  da bi Slovenci morali še posebej dobro vedeti, kako slaba je takšna ideja. Glavne razloge za nevarnost v Evropi vidijo predvsem v nezakonitih migracijah. O nevarnosti ilegalnih migrantov Bernard Brščič, novi predsednik stranke Domovinska liga.

izjava

Nikjer na spletni strani stranke ni zaslediti dejanskih dokazov ali obrazložitev, kako je ta grožnja migrantov dejansko videti. Prav tako zavajajoča je predstavitev stroškov države za oskrbo posameznega migranta. Kljub temu Brščič zahteva radikalne ukrepe na slovenski meji.

izjava

Glavni problem Evropske unije je po njegovem mnenju tako imenovana globalistična zarota, ki uničuje evropske vrednote in načrtno spreminja etnično sestavo Evrope. Ob tem spitzenkandidata  Evropske ljudske stranke Manfreda Webra in francoskega predsednika Emmanuela Macrona primerja z znanimi osebnostmi evropske zgodovine.

izjava

Kljub temu Domovinska liga podpira koncept Evrope.

izjava

Zanimivo pa je, da sam Brščič priznava, da sodelovanje v Evropskem parlamentu pravzaprav ni cilj sodelovanja na evropskih volitvah.

izjava

Nova stranka po mnenju Igorja Kršinarja, novinarja tednika Reporter, nima veliko možnosti na prihajajočih volitvah, zato od njih ne pričakuje preveč.

izjava

Kljub temu, da se je ob začetku ustanavljanja stranke zdelo, da gre za novo politično zaveznico SDS, je trenutno čutiti veliko sovraštva med ustaljenimi političnimi strukturami desnega političnega pola in novo stranko. Kršinar ne pričakuje dolgotrajnega razdora med njimi.

izjava

Edina niša nove stranke je lahko potencialna združitev z evroskeptično ksenofobno politično skupino, ki bi stranki lahko ponudila dodatna sredstva in promocijo.

izjava

Slovenija je torej dobila svojo različico ultrakonzervativne, ksenofobne in nativistične stranke. Rezultat na prihajajočih volitvah bo dober pokazatelj prihodnosti takšne politične ideologije v Sloveniji in Evropi.

*Naredimo Slovenijo spet veliko

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.