Ne može

Oddaja
27. 11. 2019 - 17.00
 / OFFsajd

Predsednik vlade Andrej Plenković je danes pred novinarji komentiral včerajšnji sestanek s sindikati izobraževanja in poudaril, da vlada želi popraviti nepravilnosti in nelogičnosti, ki obstajajo v uredbi o količnikih zapletenosti, s ciljem, da se sprejmejo takoj po naslednjih volitvah in da imamo jasno definiran sistem plač v državnem in javnem sektorju.

Protesti zaposlenih v izobraževalnih institucijah na Hrvaškem
 / 10. 10. 2019

“Povečujemo tudi božičnico, regres, bonuse za otroke in zvišanje odpravnin. Ko akumuliramo teh 10,4 odstotkov v letu 2020 z do sedaj 11,49-odstotnim povečanjem, to bo zvišanje plač za učitelje in profesorje v našem mandatu za 23,1 odstotka,” je dejal premier in dodal, da je to celovit paket, resna politika, ampak tudi plod dialoga in skupen uspeh.

 

Tako rožnato si včerajšnji dogovor med sindikati zaposlenih v izobraževanju in vlado razlaga premier. Realnost je bržkone drugačna. Člani sindikata z dogovorom niso zadovoljni, tako da se pričakuje, da bodo tega prepričljivo zavrnili. O tem, zakaj učitelji in ostali zaposleni nasprotujejo kompromisu, in širše o enomesečni stavki učiteljev na Hrvaškem smo se pogovarjali z novinarjem spletnega portala srednja.hr Denisom Gaščićem.

Intervju

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness