Prijazna koalicija

Oddaja
25. 7. 2018 - 17.00
 / OFFsajd

Imamo koalicijo! Slaba dva meseca po parlamentarnih volitvah se je zbralo zadostno število istomislečih za podpis dogovora o sodelovanju “Mladim prijazna koalicija”.

Ne, ne gre za člansko, pač pa za juniorsko koalicijo. Medtem ko se na državni ravni še vedno pogajajo o koaliciji pod vodstvom Marjana Šarca, so se mladi odločili, da ni potrebna večina, da se imenuješ koalicija. Mladim prijazno koalicijo tako sestavljajo člani podmladkov socialdemokratov, Stranke modernega centra, Liste Marjana Šarca in Stranke Alenke Bratušek. Citiramo: “Mladi predstavljajo temelj vsake novodobne družbe, na mladih že sloni odgovornost za prosperiteto in razvojne potenciale generacij, ki prihajajo za nami. Napredek v demokratični družbi je v veliki meri odvisen od soočenja različnih mnenj in sklepanja kompromisov.”

Izjava

Mladim prijazna koalicija vključuje za zdaj le štiri stranke, kot pravi Omerzel, pa so bile povabljene vse parlamentarne stranke.

Izjava

Člani Mladim prijazne koalicije poskušajo biti čim manj ideološki, saj menijo, da jih druži interes za boljše življenje in možnosti mlajših, ki presega strankarske razprtije.

Izjava

Ali kot pravijo pri LMŠ-ju: “Problematika mladih nikakor ni in ne sme biti kakorkoli ideološko ali strankarsko pogojena.”

Včeraj podpisan dogovor na drugem srečanju štirih podmladkov vključuje štiri točke.

Izjava

Osebne ambicije pri sodelovanju v prijazni koaliciji predstavi Aleksandra Noč.

Izjava

Omerzel poudarja, da ima ta koalicija morda več moči, kot se zdi. Vendarle pa imajo te štiri stranke v državnem zboru 37 poslancev, devet manj od večine.

Kaj s peticijo proti obveznem plačevanju RTV prispevka hoče Slovenska demokratska mladina?
 / 12. 10. 2016

Izjava

Noč predstavi ambicije, ki segajo tudi do ustanovitve ministrstva za mlade, a v isti sapi dodaja, da gre v tem trenutku za nerealno idejo.

Izjava

Da podmladki mislijo resno, so nakazali tudi z bolj konkretnimi načrti. Povzame jih Omerzel.

Izjava

Omerzel poudarja, da gre pri kratkoročnih ciljih e-volitev in zniževanja starostne meje za volilno pravico za pilotna projekta, za katera pa se morajo v vsakem primeru znotraj prijazne koalicije še uskladiti. Zakaj sploh spustiti starostno omejitev za volitve?

Izjava

Na dolgoročnem cilju dviga aktivne participacije mladih v politiki bodo začeli delati že na lokalnih volitvah novembra letos.

Izjava

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.