28. 5. 2024 – 18.00

TROIKA: SLS, Gibanje Svoboda, Resnica

Audio file
Vir: RŠ

Na valovih 89,3 MHz soočamo kandidatke za evropske poslanke. V studiu so se soočili Aljaž Barlič (SLS), Matej Grah (Gibanje Svoboda) in Polona Frelih (Resnica).

Med drugim smo govorili o zelenem prehodu, kmetijski politiki, širitveni politiki in genocidu v Gazi.

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Komentarji

Vaš najljubši … / 30. Maj 2024 / 11.31

Hvala bogu za Polono Frelih, ki je lepo objasnila RS(oroš) inteligenci, kako dvolično pristopa do problema vojne v Ukrajini in Gazi. Palestinci imajo pravico do samoobrambe, ukrajinski rusi, ki se jim je dogajalo isto kot ta prvim pa nimajo te pravice, ane, liboti? Takrat je pa to ruski imperializem.
Radio alternativnega pomena k nč. Soroš ftw.

Hvala bogu / 30. Maj 2024 / 21.58

za mtko, k si vsak dan zmisli eno stvar

Anonimnež / 31. Maj 2024 / 9.25

Kot vedno, kvalitetni argumenti za vaše poslanstvo, gospe in nebinarne osebe, pomoje more bit dokaj težko prepisovat od BBC in Guardiana, potem pa še podkrepit to modrost zahodnih varnostno obveščevalnih služb s profesionalnim mnenjem
plačancev imperija iz raznoraznih NGOjev in utrdbe levoliberalizma, imenovane akademija.

Upam, da Putin gura vse do Dublina, vas nadobudneže pa pošlje kidat gnoj na kmete, da boste preko trdega dela mogoče končno doumeli, da potrebujete konkretno dozo reedukacije in discipliniranja, ker življenje ni pesniška zbirka iz realnosti odstranjenega maloburžuja ali pa to, kar implicira ohranjanje pozicije znotraj medijsko-kulturne mreže madžarskega filantropnega velikana.

Gazilec liberalov / 31. Maj 2024 / 12.01

Pa kdo je ta pametnjakovič (voditelj debate), ki skuša na koncu relativizirat zločine ukrajinskih fašistov, češ, "ITs NoT GEnoCIdE" pa mu Frelihova zapre usta? Res višek inteligence. A 10k umrlih zaradi sistematičnega nasilja nad etničnimi rusi ni dovolj velika številka, da bi nadobudneži zastrigli z useši?

Že od nekdaj ste bli rusofobi na RŠ, zdej ste samo še goli trockistični imperialisti, ki podpirajo najbolj zlajnane talking pointe medijskega mainstreama.

Kdaj bo kakšna oddaja o temu kako so ukrajinske fašistične tolpe žive zažigale ruse tekom Majdanske "revolucije" pod sponzorstvom ZDA? Jim ukinjali plače, penzije, prepovedovali ruščino in pravoslavno vero? Ali pa kako so ukrajinci kršili vsak mogoč mirovni sporazum, ki je tekom let nastal po pobudi Rusije? Kako so ukrajinci začeli teden in pol pred začetkom "uradne" vojne februarja 2022 napad na Lugansk in Donetsk, hoteči izvesti svojo različico Oluje in izbrisati ruse, ki v Ukrajini živijo že stoletja?

A to se pa ne splača pokrivat, čeprav gre za konflikt, s katerim naši vladajoči poskušajo izvati jedrski odgovor Rusije?

Kaj pa o škodi, ki so jo našemu gospodarstvu naredile sankcije proti prijateljskemu narodu? A bo na mestu deindustrializirane ekonomije zaradi pomanjkanja poceni plina zraslo še več LGBT NGOjev in ostalih humanističnih mešalcev megle, da se nam umetno dvigne BDP?

Čakam na še en sofisticiran odgovor urednika APR, ki očitno misli, da je boga prijel za jajca.

@draga mtka / 31. Maj 2024 / 17.07

če nekaj ponoviš stokrat, to še ne postane resnica

Anonimnež / 31. Maj 2024 / 17.39

Ja, resnica postane tisto, kar vam green lighta medijski esteblišment skupi s sorošom, sej to je men jasno.

Sem pa ke pa se vseeno zgodi, da nekateri sorošovci, zaposleni v departmentu človekovih ugotovijo, da demokracija po zahodno ni ravno baš bleščeča. Tko so OVSE in UN skrbno beležile vse zločine ukrofašistov nad rusi tekom vsem teh let. In bilo jih je na tisoče. Tkoda zdej nevem, kdo se spreneveda, vi, ki ste pravi paragoni človekovih pravic ali UN in OVSE, ki kot podobno kot vi nikakor nista oboževalki Rusije.

Uf že vem, sigurno so Putinisti infiltrirali UN in OVSE ter priredili vso to narativo da bi upravičili napad na nedolžno, demokratično Ukrajino.

Še Vice hipsterji so vedeli kok je ura back in the day, vi se pa mal gluperate očitno.

Anonimnež / 31. Maj 2024 / 18.03

O Palestini delate galamo, ker vsi mediji skupaj s politiki jahajo trenutni val ogabnega nabijanja točk zvestobe in samo zaradi tega. Pokazali pa ste, da vam podobno kot našim politikom dol visi za ostale žrtve prave medijske propagande. Job well done. Top notch novinarstvo, res.

zadnjič / 1. Junij 2024 / 9.11

in potem konc. Laži ne postanejo resnica, ko jih ponavljaš. Ajde

da ti to / 1. Junij 2024 / 9.18

še plastično razložim, čeprav ne bo pomagalo. Pričevanja so zadeva, ki je daleč najlažje podvržena manipulacijam in izmišljotinam. Dokumentacija, materialni dokazi, so pa kje? No in kje so vsa ta poročila ZN in OVSE? Na predloženem linku ni niti enega

Haha / 1. Junij 2024 / 9.27

pa še to. Mednarodno javno sodišče sploh ne obstaja. ILO pa je kratica za mednarodno organizacijo dela, ki nima asolutno nobene pristojnosti za vojne zločine, genocid ali druge zločine

Anonimnež / 1. Junij 2024 / 13.32

Morončina gnila, na youtubu obstajajo posnetki Donetska in Luganska, kako jih neonaciji bombajo nazaj v kameno dobo. V priloženem linku je link do knjige s 700 pričevanji o vojnih zločinih neonacističnih band.

A v Srebrenico pa soroševci verjamete, čeprov zahodne sile, paragonke demokracije, nikoli niso predložili dokazov za 8k pomorjenih bosanskih civilov, danes pa se ugotavlja, da so nekateri iz domnevno mrtvih magično živi?

Average western mainstream media narratives ftw.

Zakaj bi rusi lagali o zločinih ukrofašistov? Kaj bi imeli od zavojevanja Ukrajine, glede na to, da si od njenega ozemlja ne obetajo nič novega, ne v strateškem ali politično ekonomskem smislu?

Two faced cunts k nč.

Še zmeraj / 1. Junij 2024 / 14.38

nove in nove izmišljotine

Anonimnež / 12. Junij 2024 / 18.33

Mineva še en dan in Ukrorajh ostaja teroristična lutka v rokah CIE in ameriške globoke države. Vsi prodani novinarčki, ki se vam vsa ta desetletja ni dalo spremljat širjenja NATA proti mejam Rusije in vojnih zločinov ukrajinskih nacističnih vodov smrti proti etničnim rusom v Donbasu, pa ste del problema in upam, da čimprej odletite iz svojih položajev, ko nas oborožene sile Ruske federacije pridejo osvoboditi izpod krempljev zahodne unipolarne hegemonije.

Komentiraj