17. 7. 2013 – 20.00

Čebelica leti iz neba...

Audio file

Tokrat smo vam pripravili Zeigeist, v katerem smo pokramljali s 28-letnim ameriškim popotnikom, ki se trenutno nahaja v Sloveniji. Njegovo ime je William Blomstedt, ena od njegovih bolj izraženih strasti pa so čebele. William je sicer geograf, pisatelj tako leposlovja kot znanstvenih člankov za American Bee Journal, mi pa smo prisluhnili predvsem njegovi zgodbi in znanju v vlogi čebelarja. Pogovor je potekal v angleškem jeziku, k intervjuju pa smo primaknili še krajše pojasnilo prof. Nikole Kezića, ki se ukvarja z možnostjo, da bi čebele uporabljali pri razminiranju minskih polj.

V podlagi oddaje pa lahko prisluhnete terenskim posnetkom, ki jih je v čebeljem panju posnel glasbenik, improvizator, skladatelj in zvočni umetnik Patrick Farmer, povezavo do omenjene plošče pa najdete na http://patrickfarmer.org/.

William Blomstedt pa je opozoril še na eno povezavo, ki bi znala navdušiti ustvarjalce glasbe, in sicer gre za surove posnetke čebel, ki jih morda lahko vključite v kakšen nastajajoč komad. Posnetke najdete -tukaj-.

Dodaj komentar

Komentiraj