OBISK ŠALEŠKE DOLINE

Oddaja
9. 4. 2020 - 11.45
 / ŠOUoff

V današnji oddaji ŠOUOFF bomo govorili s predsednikom Šaleškega študentskega kluba Joštom Kodričem. Najprej bomo prisluhnili izjavi o tem, kaj sta poslanstvo in vizija Šaleškega študentskega kluba, v nadaljevanju ŠŠK.

Zdaj pa se lotimo pregleda sredstev. ŠŠK v sedemintridesetem členu statuta navaja, da so viri dohodkov sledeči: dohodki s strani Študentske organizacije Slovenije, v nadaljevanju ŠOS, darila, volila, dohodek iz dejavnosti ŠKK in dohodek iz naslova materialnih pravic, prispevki sponzorjev, sredstva, pridobljena od državnih organov in lokalnih skupnosti, sredstva z naslova javnih razpisov in natečajev ter drugi viri. O višini letnega proračuna in njegovi sestavi Kodrič pove:

Kodrič pove, da pričakujejo predvsem upad proračuna, vezanega na ŠOS.

Upad sredstev bo imel vpliv predvsem na izvedbo večjih dogodkov, kot so taborjenje in festivali v okviru ŠŠK. Program bo okrnjen tudi zaradi izplačevanja plač aktivistov.

Zanimalo nas je, kdo so aktivisti, zaradi plač katerih bodo morebiti okrnjeni, prestavljeni oziroma odpovedani dogodki, namenjeni članom kluba.

Kodriča smo povprašali še po mnenju o ravnanju ŠOS-a in njenih članov oz. članic v času epidemije. Predvsem o ustreznosti namenjanja neposrednih storitev oziroma sredstev študentom tako v normalnih kot izrednih razmerah.

Manj dela, manj jela – tudi za študentske organizacije in servise
 / 27. 3. 2020

Šaleški študentski klub se pri izvedbi kulturnih dejavnosti povezuje tudi z Mladinskim kulturnim klubom eMCe plac. Za konec direktor eMCe placa Janko Urbanc o pomembnosti Šaleškega študentskega kluba za lokalno skupnost pove:

Šaleško dolino je obiskala vajenka Eva.

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness