Študentski obvestilnik

Oddaja
30. 1. 2023 - 16.00

Pozdravljeni v zadnjem januarskem študentskem obvestilniku. Vemo, da ste najbrž še vedno žrtve izpitnega obdobja, kljub temu pa smo za vas pripravili pregled prihodnjih dogodkov, če boste slučajno pomolili svoj nos izza knjig.

Jutri, 31. januarja, bo ob 12. uri v predavalnici 232 na Filozofski fakulteti potekalo predavanje O kriznih razmerah na področju znanosti in izobraževanja v Rusiji. Predavala bo profesorica doktorica psihologije Fayruza Ismagilova, strokovnjakinja s področja organizacijske psihologije, predavanje bo potekalo v angleščini.

Med 1. in 3. februarjem bo Filozofska fakulteta gostila mednarodno konferenco z naslovom Razsrediščenje trajnostnosti: K lokalnim rešitvam globalnih okoljskih problemov. Sodelovalo bo več kot 100 raziskovalcev z različnih področij, z namenom razpravljati o celostnih rešitvah za okoljsko krizo in aktivacijo lokalnih skupnosti. Program konference je dostopen na spletni strani On Sustainability Research Network in strani Univerze v Ljubljani.

Študentski svet Univerze v Ljubljani, ki nas pridno informira o prihodnjih dogodkih, v četrtek, 2. februarja, ob 18. uri zaseda na prvi redni seji. Volilo se bo predstavnike v senat UL in druge delovne organe, potrdilo predlog finančnega načrta in še kaj. Če želite sejo spremljati, je treba to sporočiti do torka, 31. januarja, do polnoči na e-naslov studentski.svet@uni-lj.si.

Ker je neuspeh ključen del življenja študentarije, sploh sedaj, je skrajni čas, da se z njim sprijaznite. Center za obštudijske dejavnosti Univerze v Ljubljani zato 2. februarja ob 19. uri organizira spletno predavanje z naslovom Kako se soočim z (ne)uspehom? Dogodek bo vodila psihologinja doc. dr. Katarina Babnik, prijave pa se zbirajo na portalu POPR.

Fakulteta za računalništvo in matematiko 3. februarja ob 11. uri vabi na gostujoče predavanje z naslovom Collective Group Intelligence & Beyond, ki bo potekalo v Diplomski sobi FRI. Predavanje bo vodil Massoud Alibakhsh, generalni direktor Xeba  Technologies, posvečal pa se bo vključitvi umetne inteligence v skupinsko delo. Kaj to natančno pomeni, je do zaključka redakcije ostal misterij.

6. februarja bo od 11. uri v Atriju ZRC SAZU potekal zaključni dogodek arheološkega projekta Irschen. Dr. Gerald Grabherr z Univerze v Innsbrucku bo predstavil arheološka izkopavanja poznoantične naselbine Burgbichel. Več informacij lahko najdete na spletni strani Atrija ZRC.

Univerza v Ljubljani med 6. in 10. februarjem ponovno organizira Karierni tabor. Cilj letošnjih delavnic in tečajev bo okrepitev digitalnih, socialnih ter komunikacijskih in organizacijskih veščin, ki vam bodo pomagale pri iskanju vaše sanjske pisarniške službe. Več informacij lahko najdete na spletni strani Univerze v Ljubljani, prijavite pa se preko POPR-a.

Mladinski svet Slovenije oziroma MSS je objavil razpis za najboljšo diplomsko ali magistrsko nalogo na temo mladih in mladinskega sektorja. Rok za prijavo je 28. februar, do prijavnice lahko dostopate na spletni strani MSS, zmagovalca pa čaka denarna nagrada.

Za konec imamo še poziv, da podpišete peticijo Menze zdaj! poslanskega kluba Glas in tako pokažete željo po reformi sistema za študentsko prehrano. Peticija izpostavlja pomembnost tega, da študentska prehrana služi študentom in ne gostincem, ter zahteva vzpostavitev sistema brezplačnih menz. Peticija je dostopna na facebook strani kluba Glas oziroma na strani MF Monitor. 

facebook twitter rss

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness