Astrološka optimizacija

Aktualno-politična novica
1. 4. 2024 - 11.05

V vedenjskih raziskavah se kot testni organizmi pogosto uporabljajo laboratorijske miši. Toda vse miši žal ne premorejo intelekta ali discipline, potrebne za uspeh v akademskih kletkah. Ti pretkani glodavci lahko raziskave zavlečejo, kar otežuje hiperprodukcijo znanstvenih raziskav in njihovih objav. Raziskovalna skupina z Inštituta za vedeževalske prakse na Zemlji je preučevala, ali je mogoče na podlagi astroloških znamenj miši predvideti, kako uspešne bodo pri reševanju problemov. Raziskavo je objavila v pogosto spregledani spletni reviji The Journal of Immaterial Science.

Miši se v raziskovalne namene uporabljajo že od sedemnajstega stoletja dalje. Danes so, poleg podgan, tudi zaradi svoje majhnosti in hitrega razmnoževalnega cikla najpogosteje uporabljene laboratorijske živali. Raziskovalna skupina je v študiji identificirala miši, ki so uspešne pri učenju novih vedenj. Kot je znano, je za napovedovanje osebnostnih značilnosti ljudi najprimernejši Myers-Briggsov osebnostni test. Ker so miši pri izpolnjevanju vprašalnikov nezanesljive, so za ocenjevanje njihovih osebnostnih značilnosti, kot sta inteligenca in neustrašnost, v študiji izbrali drugačen pristop. Raziskovalna skupina je ubrala pristop, v vedenjski znanosti sedaj uporabljen prvič: predpostavili so, da je možno astrološka znamenja aplicirati tudi na miši.

Osebnostnih značilnosti, ki jih je moč napovedati iz astroloških znamenj, je mnogo. Od trmoglavosti, lenobe, iznajdljivosti do kooperativnosti in sposobnosti analitičnega mišljenja. V študiji so se omejili zgolj na dve osebnostni značilnosti miši, ki po mnenju skupine vplivata na reševanje problemov med poskusi: inteligenco in kooperativnost. Z inteligenco so označili sposobnost učenja novega obnašanja, recimo iskanja poti iz labirintov. Pri drugi lastnosti pa ocenjujejo, ali se miš raje loti reševanja problema ali raje poležava in tako vpliva na hitrost izvajanja študije, ta lastnost je kooperativnost.

Na podlagi preteklih študij, ki preučujejo korelacijo med astrološkimi znamenji in inteligenco ter kooperativnostjo, je raziskovalna skupina konstruirala ravnino inteligenca-kooperativnost. Lego astrološkega znamenja v ravnini določata koordinata x, ki jo predstavlja inteligenca, in koordinata y, ki jo določa kooperativnost. Ravnino inteligenca-kooperativnost so torej razdelili v štiri skupine. Prva skupina zajema znamenja, ki so inteligentna in kooperativna, v to skupino spadajo miši v znamenjih tehtnica, dvojčka, devica in vodnar. V drugi skupini so visoko kooperativna, a nizko inteligentna znamenja, sem uvrščamo miši v znamenjih rak, ribi in strelec. Tretja skupina zajema škorpijona, ovna in kozoroga – visoko inteligentna, a nekooperativna znamenja. Zadnja, četrta skupina zajema znamenja z nizko inteligenco in nizko kooperativnostjo, sem spadata znamenji lev in bik.

Raziskovalna skupina meni, da so za raziskave najprimernejše miši iz prve skupine, saj so tako inteligentne kot kooperativne, torej so sposobne hitro reševati kompleksne probleme. Za idealne laboratorijske miši, ki bi ustrezale astrološkim znamenjem vodnarja, dvojčka, tehtnice in device, je treba samce in samice pariti tik po novem letu, v začetku maja in celoten avgust ter september. Brejost pri miših namreč traja v povprečju dvajset dni, z ustreznim načrtovanjem parjenja, pri čemer je sicer treba upoštevati mišji spolni cikel, pa si lahko za namene znanstvenih poskusov zagotovimo idealno učljive primerke.
Raziskava je prebojna na področju napovedovanja živalskega obnašanja s pomočjo astrologije. Z doslej nikoli videnimi prijemi, kot je popolna samozavest glede metod in divjih predpostavk, ter upoštevanjem lege Sonca v zodiakalnih ozvezdjih je raziskovalni skupini oziroma njenemu edinemu članu uspelo klasificirati horoskopska znamenja miši po njihovi primernosti za vedenjske študije. Zaradi izjemnega potenciala na področju astrološke behavioristike raziskovalec predlaga izboljšavo rigoroznega sistema znamenj in osebnostnih lastnosti laboratorijskih miši. In sicer: v prihodnjih raziskavah ga lahko podkrepimo z vedeževanjem iz tarot kart, pri horoskopskih znamenjih pa lahko – za večjo natančnost pri napovedovanju osebnostnih lastnosti – upoštevamo še Lunine mene ter Merkurjevo gibanje.

 

Prvoaprilski retrogradni ZbritOFF je vedeževal Oskar.

 

Vir slike: članek, wikimedia commons

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.