Skupnost, umetnost, narava in diskrepanca

Kulturna ali glasbena novica
4. 1. 2019 - 15.10

Pozdravljeni v Kulturnih novicah, drago poslušalstvo. Pričnimo s skokom na Kras. V Hiši kulture v Pivki bo danes ob 19. uri otvoritev razstave Diskrepanca umetnice Nevene Aleksovski. Umetnica, ki jo najbolje poznamo po njenih risbah in umetniških zinih, se v Pivki predstavlja s svojo najnovejšo produkcijo. Kaj razstavlja, opiše umetnica:

Izjava

Raznorazne diskrepance so srčika njenega zanimanja.

Izjava

Skočimo še enkrat. Tokrat ne skozi prostor, ampak skozi čas - do nedelje. Takrat bodo v Švicariji sklenili projekt Švicarija: skupnost, umetnost in narava. Ključne smernice projekta je opisala vodja projekta in kustosinja Yasmín Martín Vodopivec.

Izjava

Dogajanje v nedeljo opiše Vodopivec.

Izjava

Prihodnost Švicarije Vodopivec vidi v naslavljanju doživetja in soustvarjanja z občinstvom, produkciji in izmenjavi znanja.

Izjava

Projekt je torej postavil temelj za nadaljnje delovanje Švicarije. Izhajajoč iz omenjenih treh elementov - umetnosti, skupnosti in narave - se bodo vsako leto odločili za neko tematsko oz. vsebinsko vodilo. V letošnjem letu bodo razvijali projekt, ki bo temeljil na družbeni ozaveščenosti. Projekt bo vodil Miha Colner, kustos za posebne projekte v Švicariji.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness