Exarchia: brez predaje v boju proti opustošenju družbe

Exarchia: brez predaje v boju proti opustošenju družbe

Oddaja
10. 10. 2019 - 12.00

Sredi septembra se je v Atenah, natančneje v uporniški četrti Eksarhija mudila tovarišica in poročevalka Črne luknje. Ob tej priliki je posebej za našo oddajo pripravila daljši pogovor s tovariši in tovarišicami iz dveh anarhističnih političnih skupin. Besedo tokrat dajemo tovarišem in tovarišicam iz dveh političnih skupin, med katerima ena domuje v skvotu Antipnija, druga pa v po nekaterih podatkih najstarejšem atenskem skvotu Lelas Karagiani 37. Obe sodelujeta v že omenjeni skupščini No Pasaran!, ki predstavlja enega od ključnih prostorov koordinacije odpora zoper teror oblasti.

----

Najave:

Javna diskusija: 10 let Federacije za anarhistično organiziranje (FAO), Menza pri Koritu na Metelkovi v petek 11. oktobra 2019 ob 20h.

V času porajajočih se novih bojev ob zori prejšnje kapitalistične krize so različni tokovi anarhističnega gibanja prepoznali potrebo po vzpostavitvi nove organizacije, ki je bila poleti 2009 realizirana z ustanovitvijo Federacije za anarhistično organiziranje – FAO. Več o dogodku na povezavi.

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.