JUGOSFERA 7: Siniša Gačić, režiser, novinar in ograja

Oddaja
12. 11. 2015 - 8.45

Gost sedme Jugosfere, ki nastaja pod okriljem Zavoda za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur YugoTranslate, je režiser in novinar RTV Slovenija Siniša Gačić.

Z Gačićem se pogovarjamo o njegovem prvem televizijskem dokumentarcu Večni Študent (o Radiu Študent) in  njegovem prvem dokumentarnem celovečercu Boj za (o gibanju 15O), ki je lanskega leta na Festivalu slovenskega filma prejel nagrado za nejboljši celovečerni film, tudi bolj splošno o dokumentarnem filmu in njegovemu življenskemu času, finančnih in begunskih krizah, desnici in levici, anarhoaktivistih in neonacistih ter, seveda, o mejah in ograjah (v glavah in fizični realnosti) …

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45. Blog Jugosfera: yugotranslate.si/jugosfera/

Po 10-minutnem strnjenem "monologu" posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

                                                                    ***

Zavod YugoTranslate je ustanovljen z namenom prevajanja in tolmačenja, umetniškega in kulturnega udejstvovanja ter medkulturnega posredovanja in sodelovanja. YugoTranslate presega lingvistični in kulturni nacionalizem s (ponovnim) povezovanjem jugoslovanskih jezikov in kultur. Zavzemamo se za spoštovanje realnih jezikovnih in kulturnih raznolikosti ter zavračamo umetne razlike, ki so nam jih vsilili tako nacionalni jezikovni in kulturni birokrati in »profesorji« kot tudi svetovni in evropski »združitelji« – unifikatorji.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.