Jugosfera 1: Erik Valenčič, novinar in aktivist

Oddaja
1. 10. 2015 - 8.45

V prvi Jugosferi, novi jutranji rubriki Radia Študent, ki nastaja pod okriljem Zavoda za prevajanje in povezovanje jugoslovanskih kultur YugoTranslate, gostimo zloglasnega novinarja Erika Valenčiča.

Govorimo o novi številki ČKZ, beguncih in mejah, Jugoslaviji in Jugosferi, kapitalizmu in rasizmu, Rusiji in Zahodu, politiki in vladnosti (governmentality), družbi nadzora in družbeni odgovornosti ter, seveda, o medijski čistki na RTV Slovenija.

Jugosfera se konstituira na valovih Radia Študent vsak četrtek ob 08.45.

Po 10-minutnem strnjenem "monologu" posameznega gosta sledi nagradna igra za knjigo oz. knjige po vaši izbiri iz številnih antikvariatov Založniško-knjigarniške družbe Antikvariat Cunjak, ki je podpornik Jugosfere.

Daljša integralna verzija pogovora pa je dostopna na blogu Jugosfera: www.yugotranslate.si/jugosfera.

                                                        ***

Zavod YugoTranslate je ustanovljen z namenom prevajanja in tolmačenja, umetniškega in kulturnega udejstvovanja ter medkulturnega posredovanja in sodelovanja. YugoTranslate presega lingvistični in kulturni nacionalizem s (ponovnim) povezovanjem jugoslovanskih jezikov in kultur. Zavzemamo se za spoštovanje realnih jezikovnih in kulturnih raznolikosti ter zavračamo umetne razlike, ki so nam jih vsilili tako nacionalni jezikovni in kulturni birokrati in »profesorji« kot tudi svetovni in evropski »združitelji« – unifikatorji. (YugoTranslate: prevajanje hrvaščine)

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Super povedano, ampak prosim ne pozabljat da glasbena podlaga ni najpomembnejsi del intervjuja. Ne morem reci, da sem se strinjala z vsako besedo ker nekaterih na momente ni slisat. Na RTVju imajo isti problem, morda so imeli cistke tudi med tehniki :)

 ok bomo malce utišal, temu se reče glasbena cenzura.. sicer pa tukaj celoten intervju - brez glasbene podlage!.. http://yugotranslate.si/jugosferaerik-valencic/

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.